Ρέγκλινγκ: «Αν η Ελλάδα αρνηθεί τις μεταρρυθμίσεις, παίζει με το μέλλον της»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, 11:11
Ρέγκλινγκ: «Αν η Ελλάδα αρνηθεί τις μεταρρυθμίσεις, παίζει με το μέλλον της»
Την άποψη ότι είναι επείγον να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για ένα πακέτο μεταρρυθμίσεων εξέφρασε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ) Κλάους Ρέγκλινγκ.

«Αν η ελληνική κυβέρνηση αρνηθεί τη διαδικασία των μεταρρυθμίσεων, παίζει με το μέλλον της χώρας» έγραψε σε άρθρο του στο γερμανικό περιοδικό «Focus» ο Ρέγκλινγκ.

«Τότε θα είναι μεγάλος ο κίνδυνος οι θυσίες των Ελλήνων να αποβούν μάταιες» πρόσθεσε.

«Χωρίς μια συμφωνία μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της για τις μεταρρυθμίσεις, δεν θα μπορέσει να αποδεσμευτεί η τελευταία δόση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας» επεσήμανε.

Ωστόσο, ο Ρέγκλινγκ εξήρε τις προσπάθειες της Αθήνας στη διάρκεια του πρώτου προγράμματος βοήθειας λέγοντας: «Η οικονομία αναπτύχθηκε, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, επενδυτές αγόρασαν στα μέσα του 2014 και πάλι για πρώτη φορά ελληνικά ομόλογα».

«Αυτές οι επιτυχίες υποτιμήθηκαν για πολύ καιρό από τη γερμανική κοινή γνώμη» υπογράμμισε

Καταλήγοντας ανέφερε ότι η αρχή «χρήματα αντί μεταρρυθμίσεων» λειτούργησε και σε άλλες χώρες που πέρασαν κρίση, όμως στην Ελλάδα τα προβλήματα ήταν μεγαλύτερα και γι’ αυτό η διαδικασία μεταρρυθμίσεων διαρκεί περισσότερο.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 29 Μαΐου 2015, 11:16