«Στην Περιφέρεια Αττικής προτάσσουμε τον πολιτιστικό μας πλούτο σταθερά και μεθοδικά ως πρότυπο εργαλείο ανάπτυξης» υπογράμμισε η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου, σήμερα, στα εγκαίνια του «Λίλιαν Βουδούρη» Ινστιτούτου Θεραπείας δια των Τεχνών, στο Μαρούσι. Η ίδια μίλησε επίσης και για το κοινωνικό δίκτυο που έχει δημιουργήσει η Περιφέρεια Αττικής, είτε πρόκειται για την οικονομική στήριξη του Σικιαριδείου Ιδρύματος με στόχο την εξυπηρέτηση των αναγκών των συμπολιτών μας με αναπηρία – και όχι με «ειδικές ανάγκες» όπως συχνά αναφέρεται εσφαλμένα – είτε για τα 55 Κέντρα Κοινότητας στους Δήμους της Αττικής, μέσα από συνέργειες με όλους τους συναρμόδιους φορείς.

Η Περιφερειάρχης αναφέρθηκε σε πρωτοβουλίες της Περιφέρειας Αττικής, όπως η θέσπιση Αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού, θέση που εξέλιπε αδικαιολόγητα στη μεγαλύτερη περιφέρεια, ο δημιουργικός διάλογος με όλους τους ανθρώπους κλειδιά σε φορείς και οργανισμούς με ισχυρό πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόσημο. «Έτσι ώστε σήμερα να μπορούμε να παρουσιάσουμε υλοποιημένα σημαντικά έργα και υπηρεσίες και μια πολιτική που έχει δημιουργήσει στιβαρό πολιτιστικό υπόβαθρο και αξιοζήλευτες υποδομές. Χρηματοδοτούμε επίσης ιδρύματα με σκοπό τη φιλοξενία συνανθρώπων μας που χρήζουν στήριξης», τόνισε μεταξύ άλλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ρένα Δούρου, αναφερόμενη στη συνεχή προσφορά του Ιδρύματος «Λίλιαν Βουδούρη» στις τέχνες και στα γράμματα, επισήμανε ότι το νέο Ινστιτούτο «αποτελεί άλλη μία ηχηρή επιβεβαίωση» των ιδιαίτερα σημαντικών τομών και εξεχουσών δράσεων του, καθώς, όπως επισήμανε, «συνδυάζει τον πολιτισμό – σε όλο του το φάσμα – με θεραπευτικές μεθόδους πρωτόγνωρες και πρωτοπόρες, σε ποικίλες ομάδες ανθρώπων, πρωτίστως σε συνανθρώπους με ειδικά προβλήματα σε ένα εξαίρετο περιβάλλον που αποτελεί κόσμημα στην Αττική». Η ίδια απευθύνθηκε και ως ευεργετηθείσα από το Ίδρυμα «Λίλιαν Βουδούρη», καθώς η υποτροφία του ως αριστεύσασα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της άνοιξε τους ορίζοντες. «Έδωσε είκοσι χρόνια πριν τα φτερά σε μια απόφοιτο από τις δυτικές συνοικίες, το δικαίωμα στο όνειρο των σπουδών, να σπουδάσει με υποτροφία μεταπτυχιακές πολιτικές επιστήμες σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης. Ενδεχομένως δεν είμαι και ο πιο αντικειμενικός κριτής του έργου του αλλά διατελώ πολύ ένθερμη υποστηρικτής του», σημείωσε χαρακτηριστικά η Ρένα Δούρου.

Την Περιφερειάρχη συνόδευαν οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Δαμιανός, Άρης Βρούστης και Καλλιόπη Βέττα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης