«Ο αριστερός ηγέτης της Ελλάδας δεν είναι απλώς ο “σέξι Αλέξης”» γράφει το πρακτορείο Reuters σε άρθρο του, στο οποίο γίνεται ιδιαίτερη μνεία στο ανατρεπτικό προφίλ του πολιτικού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο δημοσιογράφος κάνει λόγο για έναν σέξι… μηχανόβιο πολιτευτή με μια εξίσου γοητευτική σύντροφο, που εμφανίζεται στις συσκέψεις χωρίς να φορά γραβάτα, σε πείσμα των κοινωνικών συμβάσεων, και γοητεύει τα πλήθη.

Το πρακτορείο αναφέρει συγκεκριμένα ότι «ο 37χρονος πρώην κομμουνιστής είναι έτοιμος να γίνει ο πιο ισχυρός άνδρας της Ελλάδας, έχοντας παραβρεθεί χωρίς γραβάτα στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με μεσήλικες πολιτικούς, έδειξε τον δρόμο της αλλαγής στην Αθήνα».

Όπως υποστηρίζει ο αρθρογράφος, «είναι δίκαιο να πούμε πως το επίθετο ”σέξι” δεν μπορεί να περιγράψει τους περισσότερους Έλληνες πολιτικούς», ενώ προσθέτει: «Ο Τσίπρας έχει γοητεύσει το κοινό με μια πρόταση που οι περισσότεροι Ευρωπαίοι χαρακτηρίζουν ως αδύνατη: το να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ σκίζοντας το μνημόνιο που απομάκρυνε τη χρεοκοπία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το δημοσίευμα κάνει ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία του ΣΥΡΙΖΑ στις περασμένες εκλογές, χρησιμοποιώντας το σύνθημα «Εμπρός Αλέξη για μια Ελλάδα σέξι», καθώς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει μεγάλη απήχηση στο γυναικείο φύλο. Στον λογαριασμό του στο Facebook, πέρα από τα πολιτικά μηνύματα, του ποστάρουν φιλάκια, καρδιές και μηνύματα όπως «Σε παντρεύομαι αυτή τη στιγμή», αναφέρει το άρθρο.

Μάλιστα, συνεργάτης του φέρεται να τον χαρακτηρίζει στο πρακτορείο ως «ιδιαίτερα σχολαστικό και τελειομανή», ενώ ο ίδιος αναφέρει και κάποιες θέσεις από το πρόγραμμα του κόμματος, όπως την αποχώρηση της χώρας από το ΝΑΤΟ, την καταγγελία του μνημονίου, τη μείωση του Φ.Π.Α. και την επιβολή φόρου 75% στους πλούσιους.

Πολιτικοί αναλυτές αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσε να ανέβει τόσο πολύ, χωρίς προσεκτικό πολιτικό σχεδιασμό. Τη στιγμή που οι άλλες πολιτικές δυνάμεις αναλώνονταν στο πώς θα σώσουν την Ελλάδα, ο Τσίπρας δεν μετακινήθηκε λεπτό από τη θέση ότι η λύση βρίσκεται στα χέρια της Αθήνας και έγκειται στην αντιστροφή της σκληρής λιτότητας που απαιτούν οι Βρυξέλλες.

Στο άρθρο ο Τσίπρας περιγράφεται επίσης ως «δεινός μοτοσικλετιστής, πρώην κομμουνιστής, με λαξευμένο πηγούνι, μακριά μαύρα μαλλιά και βλέμμα που σιγοκαίει»!

Στα ελαττώματά του, πάντως, σύμφωνα με το άρθρο, προσμετράται ο «λαοπλάνος» χαρακτήρας του που έλκει τη χώρα του σε μια βέβαιη κατάρρευση, χρησιμοποιώντας φρούδες υποσχέσεις για εύκολες λύσεις…

Επιμέλεια: Χριστίνα Ρωμηού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης