«Μικρό» καλάθι φαίνεται πως κρατά το Reuters αναφορικά με την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή. Το διεθνές ειδησεογραφικό πρακτορείο επισημαίνει πως ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μπορεί να δηλώνει αισιόδοξος για το τελικό αποτέλεσμα την επόμενη Δευτέρα, ωστόσο πολιτικοί απ’ όλες τις πλευρές ετοιμάζονται ήδη για μια πιθανή προεκλογική εκστρατεία τον επόμενο μήνα.

«Στο δεύτερο γύρο της ψηφοφορίας την Τρίτη, ο υποψήφιος της κυβέρνησης Σταύρος Δήμας έλαβε 12 λιγότερες ψήφους από τις 180 που θα χρειαστεί για να εκλεγεί την ερχόμενη Δευτέρα, μία βελτίωση των αποτελεσμάτων του α’ γύρου» επισημαίνεται στο δημοσίευμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ωστόσο, οι αριθμοί παραμένουν σφικτοί και εάν ο Δήμας δεν εκλεγεί, θα πρέπει να διεξαχθούν νέες εκλογές έως τις αρχές Φεβρουαρίου, πιθανώς φέρνοντας το αριστερό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και θέτοντας σε αμφιβολία το μέλλον των συνομιλιών για την ολοκλήρωση της διεθνούς διάσωσης της Ελλάδας» προστίθεται.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι επιθυμεί εκλογές το συντομότερο δυνατόν και πως είναι έτοιμος να κυβερνήσει. Εξακολουθεί να κατέχει προβάδισμα στις δημοσκοπήσεις αλλά το πλεονέκτημά του συρρικνώνεται σταθερά τους τελευταίους μήνες» αναφέρεται επίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Reuters: Κίνδυνος για την Ελλάδα το ενδεχόμενο εκλογών, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 24 Δεκεμβρίου 2014, 13:08

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης