Πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα το κουαρτέτο των δανειστών, προκειμένου να συνεχιστεί η αξιολόγηση του τρίτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα, μετέδωσε το Reuters.

«Οι επαφές τις τελευταίες ημέρες οδήγησαν σε μία κατάσταση, όπου φαίνεται εύλογο να υποθέσουμε ότι η αποστολή για την αξιολόγηση -συμπεριλαμβανομένων των επικεφαλής της- θα μπορούσε να πάει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα» τόνισε σε δηλώσεις του αξιωματούχος, που βρίσκεται κοντά στους δανειστές, χωρίς όμως να κατονομαστεί. Ένας δεύτερος αξιωματούχος επιβεβαίωσε ότι η αποστολή θα μπορούσε να βρίσκεται στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με το Reuters, η επιτυχής ολοκλήρωση της διαδικασίας ανοίγει τον δρόμο για την εκταμίευση δόσεων προς την Αθήνα και την έναρξη των συζητήσεων για τους τρόπους ελάφρυνσης του ελληνικού χρέους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι διαφορές που υπάρχουν μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των δανειστών όσον αφορά στο δημοσιονομικό κενό και σε ορισμένες μεταρρυθμίσεις που εντάσσονται στα προαπαιτούμενα της συμφωνίας του Ιουλίου, θα τεθούν επί τάπητος κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε επίσης:
Βλέπουν πρόοδο, ζητούν… μέτρα, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 4 Μαρτίου 2016, 08:30

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης