«Η καταδίκη του νεοφιλελευθερισμού, της ακροδεξιάς αναβίωσης, του ρατσισμού και της λιτότητας στην Ευρώπη στις 26 Μαΐου θα είναι προάγγελος προοδευτικών εξελίξεων στην Ευρώπη και θα προετοιμάσει το έδαφος για τη μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές στην Ελλάδα», εκτίμησε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξή του στη «Νέα Σελίδα». Παράλληλα σχολίασε ότι «η Προοδευτική Συμμαχία αποτελεί μια στρατηγική επιλογή, δεν αποτελεί μια «διεύρυνση» του ΣΥΡΙΖΑ σε όμορους χώρους, αλλά συσπείρωση των χώρων αυτών γύρω από έναν κοινό σκοπό, που υπηρετεί τις ανάγκες του ελληνικού λαού και την υποχρέωση όλων μας να ορθοποδήσει η χώρα.

Για την πρωτοβουλία του προέδρου της ΝΔ για κατάθεση τροπολογίας για την ακύρωση της μείωσης του αφορολογήτου, ο κ. Ρήγας σχολίασε ότι «ο πρόεδρος της ΝΔ κάθε φορά που πάει να κάνει ένα βήμα τον προσπερνούν οι εξελίξεις, αναγκάζοντάς τον να τρέξει πίσω από αυτές».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσον αφορά στην τουρκική προκλητικότητα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας σχολίασε ότι «η τουρκική ηγεσία έχει εργαλειοποιήσει γεωπολιτικά την παραβατικότητα, μια τέτοια κατάσταση όμως δεν μπορεί να σταθεί πουθενά και να παραγάγει αποτελέσματα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που συνιστά πόλο σταθερότητας κι αυτό αποτελεί το γεωπολιτικό μας πλεονέκτημα».

Όσον αφορά στην προοπτική προμήθειας του ρωσικού συστήματος S-400 από τη γείτονα , ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «η απόκτηση ενός προηγμένου αντιαεροπορικού συστήματος από την άλλη πλευρά του Αιγαίου δεν οδηγεί αναγκαστικά σε υπεροπλία, επιβάλλει, ωστόσο, αναπροσαρμογές που πιθανόν να ήταν έτσι κι αλλιώς αναγκαίες. Διαβεβαίωσε ότι «οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις και το οπλοστάσιο που διαθέτουν, με δεδομένο το υψηλό επίπεδο ετοιμότητας που τις διακρίνει, είναι σε θέση να προασπίσουν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Τούρκου υπουργού Άμυνας «περί αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας ξεκαθάρισε ότι «δεν υφίσταται ως θέμα η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου». Το δικαίωμα άμυνας και προάσπισης της εδαφικής ακεραιότητας μιας χώρας είναι συστατικό στοιχείο της υπόστασης της. Δεν υπάρχουν περιοχές της ελληνικής επικράτειας που τελούν υπό καθεστώς περιορισμένης εθνικής κυριαρχίας, ως εκ τούτου οργανώνουμε την άμυνα του εθνικού μας χώρου όπως εμείς και μόνο εμείς αποφασίζουμε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω ο κ. Ρήγας επανέλαβε ότι «η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί παράγοντα σταθεροποίησης στα Βαλκάνια αλλά και υπόδειγμα επίλυσης χρόνιων προβλημάτων. Στο πεδίο της αμυντικής συνεργασίας η Ελλάδα και η Βόρεια Μακεδονία οικοδομούν μια συνεργασία στη βάση της ισότητας και του αμοιβαίου οφέλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης