Ρήγας: H συμφωνία με την ΠΓΔΜ πετυχαίνει όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προσπάθησαν καν

Ρήγας: H συμφωνία με την ΠΓΔΜ πετυχαίνει όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις δεν προσπάθησαν καν
«Ιστορική» χαρακτήρισε τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ, ο Πάνος Ρήγας σε συνέντευξή του στο «Ραδιόφωνο 24/7» τονίζοντας ότι «πετυχαίνει όσα οι προηγούμενες κυβερνήσεις όχι απλώς δεν πέτυχαν, αλλά δεν προσπάθησαν καν».

Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε με αφορμή την «επίθεση» του Αντώνη Σαμαρά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι «ο κ. Σαμαράς είναι από τους χειρότερους πολιτικούς που έχει γνωρίσει η χώρα, γιατί αδιαφορεί πλήρως για το αν η προσωπική στρατηγική του λειτουργεί εις βάρος της κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών». «Η επίθεση που εξαπέλυσε ενάντια στον κ. Παυλόπουλο» τόνισε «δεν είναι μόνο προσβλητική, αλλά αποτελεί και θεσμικό ατόπημα, γιατί ο κ. Σαμαράς γνωρίζει καλά το ρόλο που έχει να επιτελέσει ο ΠτΔ» ρόλο -όπως πρόσθεσε- που «ο κ. Παυλόπουλος τον έχει παίξει με τον πιο σωστό και αξιοπρεπή τρόπο και η συνολική στάση του τιμά την ελληνική δημοκρατία της οποίας είναι Πρόεδρος».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο υποβολής πρότασης μομφής από τη ΝΔ, σχολίασε: «Καλώς να ορίσει. Ας επιλέξουν να κινηθούν όπως θέλουν, εμείς δεν έχουμε να ανησυχήσουμε για τίποτα».

«Δυστυχώς» είπε «ο κ. Μητσοτάκης δεν καθοδηγείται μόνο από τα ΜΜΕ της διαπλοκής αλλά και από την ακροδεξιά πτέρυγα του κόμματός του και τον κ. Σαμαρά συγκεκριμένα» και χαρακτήρισε δυστύχημα μια πολιτική παράταξη «να βασίζει τη στρατηγική της στην προβληματική αντίληψη του κ. Σαμαρά για την πολιτική». Υποστήριξε ότι «τους ενοχλεί πολύ που κάτι περίεργοι αριστεροί καταφέρνουν αυτό που δεν μπόρεσαν μεγάλοι - κατά τη γνώμη τους - πολιτικοί ηγέτες και οικονομολόγοι: να βγάλουν δηλαδή τη χώρα από τα μνημόνια. Και γι' αυτό καταφεύγουν σε επικίνδυνες και ακραίες αντιλήψεις σαν κι εκείνες που οδήγησαν στο Κυπριακό».

Ο κ. Ρήγας εκτίμησε ευρύτερα ότι «η στάση της ΝΔ είναι επικίνδυνη για τη χώρα και αποτελεί μελανή κηλίδα για την παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή».

Μιλώντας για τη συμφωνία που πέτυχε η κυβέρνηση, είπε πως «παίρνει ουσιαστικά πίσω το όνομα της Μακεδονίας και προχωράει το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης. Πετυχαίνει δηλαδή όσα εκείνοι όχι απλώς δεν πέτυχαν, αλλά δεν συζητούσαν καν. Αντιμετωπίζεται επιτέλους ένα πρόβλημα πολλών χρόνων» τόνισε και προκάλεσε την αντιπολίτευση να πουν "αν θέλουν να έχουμε πρόβλημα στα βόρεια σύνορά μας, αν θέλουν τα Βαλκάνια να είναι μια πυριτιδαποθήκη μέσα στην οποία αδυνατούν να αναπτυχθούν οι οικονομίες των χωρών». Ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ προέτρεψε μάλιστα «να διαβάσουν ιστορία για να αντιληφθούν τις ευθύνες που φέρουν όσοι διαχρονικά έχουν επενδύσει σε ακραίο εθνικισμό και πατριδοκαπηλία».

Αναφορικά με τη στάση των ΑΝΕΛ, ο κ. Ρήγας είπε ότι η συνεργασία μαζί τους έχει να επιτελέσει συγκεκριμένο έργο: «Να βγάλει τη χώρα από την οικονομική κρίση και την επιτροπεία και να σπάσει το καθεστώς διαπλοκής -και σε αυτό τον άξονα είναι άψογη». Πρόσθεσε τέλος ότι «δεν έχουμε κρύψει ποτέ τις ιδεολογικές μας διαφορές» και πως «το μείζον θέμα και για τα δύο κόμματα -που αποτελεί και τη βάση συνεργασίας τους- είναι η ολοκλήρωση της προσπάθειας εξόδου της χώρας από την κατάρρευση που έφερε ο κ. Σαμαράς και οι όμοιοί του».

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 14 Ιουνίου 2018, 07:25