Κυρίαρχο ζήτημα και μία από τις βασικότερες αγωνίες των μελών του ΣΥΡΙΖΑ είναι το πώς ένα κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς μπορεί να είναι στην κυβέρνηση και ταυτόχρονα να διαμορφώνει και να υλοποιεί αριστερές πολιτικές -δεδομένης της δύσκολης συμφωνίας που έχει γίνει- οι οποίες να έχουν απτό αριστερό αποτύπωμα στην καθημερινότητα των πολιτών, αναφέρει ο γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Ρήγας, στην Αυγή της Κυριακής, για τους προβληματισμούς των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στον προσυνεδριακό διάλογο.

Ο γραμματέας της ΚΕ αναφέρθηκε και στα θέματα της διαπλοκής επισημαίνοντας πως ήταν πάρα πολύ δύσκολη η μάχη για τις τηλεοπτικές άδειες για να αρχίσει να σπάει η διαπλοκή και να τηρηθεί επιτέλους η νομιμότητα. Ο κ. Ρήγας υπογράμμισε πως είναι καθαρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε, δεν έχει και ούτε πρόκειται να αποκτήσει καμία σχέση με συμφέροντα επιχειρηματικά ή μιντιακά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τις ευρύτερες συμμαχίες ανέφερε πως «ο στόχος μας είναι, όπως έχουμε πει επανειλημμένως, η δημιουργία ενός αριστερού προοδευτικού πόλου. Σε αυτόν τον πόλο θα πρέπει να συμμετέχουν κοινωνικές δυνάμεις της χώρας, κινήματα, πολιτικά πρόσωπα και σχηματισμοί, έστω κι αν βλέπουν κριτικά την πολιτική μάχη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ σήμερα.

Έως τώρα, ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι δεν μπορούν να αποφύγουν την πορεία που έχουν τα τελευταία χρόνια και είναι συνδεδεμένα με τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της ΝΔ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης