Την ανάγκη η «Προοδευτική Συμμαχία» να διαμορφωθεί και στην Ευρώπη, επεσήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», με την ευκαιρία της αυριανής εκδήλωσης στο Γαλάτσι.

Όπως είπε «η “Προοδευτική Συμμαχία” συγκροτείται από όλους εκείνους που τοποθετούνται απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και τις ακραίες αντικοινωνικές τάσεις και απόψεις που εκπέμπει η Νέα Δημοκρατία. Το ίδιο προοδευτικό μέτωπο είναι αναγκαίο να διαμορφωθεί και στην Ευρώπη, καθώς η εφαρμογή αποτυχημένων πολιτικών λιτότητας και η διεύρυνση των ανισοτήτων εκκολάπτουν συστηματικά εδώ και χρόνια το αυγό του φιδιού και έχουν επιτρέψει στην Ακροδεξιά να σηκώσει κεφάλι σε πάρα πολλές χώρες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επανέλαβε δε ότι «ανεξάρτητα της δύσκολης συμφωνίας την οποία αναγκαστήκαμε να υλοποιήσουμε την προηγούμενη περίοδο, καταφέραμε να υλοποιήσουμε και πολιτικές προς όφελος της κοινωνίας και όλων όσοι είχαν υποφέρει. Μέτρα που ήταν στον αντίποδα όλων αυτών που συμβαίνουν. Η προσπάθειά μας είχε και έχει πολύ συγκεκριμένο πρόσημο».

Όσον αφορά στη στάση του ΚΙΝΑΛ, ο κ.Ρήγας σχολίασε ότι «το επιθυμητό θα ήταν ένα κόμμα που λέει ότι ανήκει στην Κεντροαριστερά και τη Σοσιαλδημοκρατία να συμμετέχει ως πολιτικό υποκείμενο, ωστόσο το ΚΙΝΑΛ στέκεται απέναντι στο προοδευτικό μέτωπο και διακηρύσσει πως στόχος του είναι η στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, με άλλα λόγια η στρατηγική νίκη της ΝΔ».

«Αναδιατάχθηκε όλο το πολιτικό σκηνικό μετά την κρίση. Ο καθένας κάνει έναν αναστοχασμό και αντιλαμβάνεται τα πράγματα, πού φτάσαμε και πώς φτάσαμε εκεί. Δεν είχαμε την ευθύνη εμείς τα προηγούμενα χρόνια. Υπήρχαν συγκεκριμένοι χώροι που είχαν την ευθύνη και δικαίως πολύ κόσμος είτε απογοητεύτηκε είτε αντιλήφθηκε ότι αυτό ήταν αδιέξοδο. Είχαν ευθύνη για αυτή την καταστροφή που έγινε στη χώρα μας. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε τις βασικές μας αρχές, τις πολιτικές μας παρακαταθήκες και την ξεκάθαρή μας ιδεολογική στρατηγική και απευθυνόμαστε πρωτίστως στην κοινωνία», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης