Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Παναγιώτης Ρήγας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα στον ραδιοφωνικό σταθμό Μακεδονίας 102 FM (ΕΡΤ) ζήτησε από την αντιπολίτευση να αντιμετωπίζει το προσφυγικό πρόβλημα με σοβαρότητα, υπογραμμίζοντας, παράλληλα πως δεν είναι σωστό ζητήματα τα οποία άπτονται των εθνικών συμφερόντων και της εθνικής συνοχής να μπαίνουν στη διάσταση της μικροπολιτικής.

Ο κ. Ρήγας τόνισε, ακόμα, πως η συμφωνία μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Τουρκίας για το προσφυγικό δεν είναι η καλύτερη, αλλά η τήρηση της είναι απαραίτητη για την διαχείριση των προσφυγικών ροών και για την διατήρηση της σταθερότητας στην περιοχή. Σχετικά με την συμφωνία των Πρεσπών ο κ. Ρήγας δήλωσε πως η ελληνική πλευρά περιμένει από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ να ολοκληρώσει τις διαδικασίες για τις οποίες έχει δεσμευτεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ΑΝΥΕΘΑ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θέμα της διευθέτησης της ΑΟΖ με την Αλβανία δηλώνοντας πως θα υπάρξει ευτυχή κατάληξη στην διευθέτηση κάποιων προβλημάτων, που έχουν παρουσιαστεί. Επιπρόσθετα ο κ. Ρήγας επεσήμανε πως η πολύπλευρη εξωτερική πολιτική του Σύριζα έχει αποφέρει καρπούς αφού πλέον η χωρά μας θεωρείται διεθνώς πόλος σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Τέλος, ο κ. Ρήγας μίλησε και για το ενδεχόμενο στήριξης της υποψηφιότητας του Γ.Μπουτάρη στον δήμο Θεσσαλονίκης σημειώνοντας πως συμβολίζει μια προοδευτική αντίληψη και έχει επιδείξει ένα δημοκρατικό ήθος, το οποίο αξίζουν η Θεσσαλονίκη και Μακεδονία. «Νομίζω πως ανεξάρτητα από τις όποιες διαφορές, γιατί δεν μπορείς να συμφωνήσεις σε όλα, έχει συμβάλει αυτή την περίοδο σε πολύ μεγάλο βαθμό. Άρα λοιπόν το σημαντικό είναι να επικρατήσει μια τέτοια λογική, ανεξάρτητα του ποιος θα ηγηθεί -εγώ θέλω να ελπίζω ότι θα είναι ο κύριος Μπουτάρης- γιατί πρέπει να πάμε σε μια δημοκρατική παρουσία στην πόλη της Θεσσαλονίκης» κατέληξε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης