Τη διαφωνία του στο νομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για τα ταξί εξέφρασε στο υπουργικό συμβούλιο ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας, Γιάννης Ραγκούσης, χαρακτηρίζοντας το νομοθέτημα «κοινωνικά άδικη» και «θλιβερή εξαίρεση».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε ότι «για πρώτη φορά απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, αλλά κατά πλειοψηφία», ενώ πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφέρουν ότι ο αναπληρωτής υπουργός Αμυνας δεν προτίθεται να ψηφίσει το νομοθέτημα και στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Ραγκούσης υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο «προστατεύει τα στενά συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας», κάτι που όπως είπε, είναι πολιτικά ανήθικο. Εκθέτοντας εξάλλου τις απόψεις του επί του θέματος εστίασε στο γεγονός ότι το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει την δημόσια περιουσία, όπως είναι οι άδειες επιβατηγών οχημάτων δημοσίας χρήσης, ως ιδιωτική περιουσία του κατόχου, η οποία μεταβιβάζεται, κληρονομείται και δωρίζεται, άρα διατηρείται η “μαύρη” αγορά, η παραοικονομία και η φοροδιαφυγή.

Παράλληλα, επισήμανε ότι με το εφεύρημα του αλγόριθμου, δεν δίνεται καμία νέα άδεια στην Αττική, στη Θεσσαλονίκη, αλλά και στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, ενώ κλείνει πριν καν ανοίξει και η αγορά των ειδικής μίσθωσης οχημάτων (εννεαθέσιων τουριστικών προμισθωμένων).

Ο κ. Ραγκούσης επισήμανε ακομη ότι οι έδρες των ταξί παραμένουν, πλην Αττικής, οι προ-Καποδίστρια Τοπικές κοινότητες και δεν λαμβάνεται υπόψη η νέα διοικητική δομή της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρατήρησε τέλος ότι με το νομοσχέδιο αυτό οι εταιρείες ταξί θα μπορούν να έχουν έως το 10% των αδειών, πχ στην Αττική, ενώ το νομοσχέδιο που είχε εισηγηθεί εκείνος, ως υπουργός Μεταφορών, προέβλεπε τη δυνατότητα για δέκα άδειες ανά εταιρεία.

Tι είπε ο Παπαδήμος στο υπουργικό

«Να μην μειωθεί η κυβερνητική δραστηριότητα ενόψει των εθνικών εκλογών», ζήτησε από τα μέλη της κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος στο υπουργικό συμβούλιο. Σύμφωνα με πληροφορίες, στην εισήγησή του ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «το γεγονός ότι θα διαλυθεί η Βουλή δεν σημαίνει ότι σταματάει και η δουλειά της κυβέρνησης».

Επιπλέον, ο κ. Παπαδήμος επεσήμανε προς τους υπουργούς ότι «η τρόικα, όταν επιστρέψει τον Ιούνιο, θα εξετάσει τι έχει γίνει με τις δαπάνες ανά υπουργείο».

Σχετικά με τις εκλογές, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρωθυπουργός είπε πως «θα πρέπει να εξετασθεί όλος ο σχεδιασμός της κυβέρνησης στη συνεδρίαση που βρίσκεται σε εξέλιξη για να καθοριστεί τι μπορεί να ψηφιστεί μέχρι να διαλυθεί η Βουλή».

Τέλος, ο κ. Παπαδήμος ρωτήθηκε σχετικά με τη ρευστότητα στην αγορά και απάντησε ότι «μετά το PSI θα αυξηθεί και εξέφρασε την ελπίδα με τις δυο συμφωνίες που υπογράφηκαν και την ενεργοποίηση του Ταμείου ενίσχυσης των επιχειρήσεων θα υπάρξουν μέχρι το καλοκαίρι αποτελέσματα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Eπιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης