Για ακόμη μία φορά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιώργος Πεταλωτής, επανέλαβε ότι δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών όπως άλλωστε «το είπε και ο πρωθυπουργός».

«Είναι έτοιμος εδώ και καιρό και θα επιδιωχθεί η μεγαλύτερη συναίνεση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πάμε σε εκλογές», πρόσθεσε.  Ο Γιώργος Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δραπετεύσει και πώς τα σχέδια της είναι μακροπρόθεσμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν υπάρχει σκέψη για το πότε θα κατατεθεί ο εκλογικός νόμος», είπε ο εκπρόσωπος.

Ο Γ. Πεταλωτής εμφανίστηκε με αυτοκριτική διάθεση, κάνοντας λόγο για «παραλείψεις και αστοχίες», που έχουν προκύψει στην εφαρμογή της οικονομικής πολιτικής.

Ταυτόχρονα, όμως, αντέκρουσε την κριτική περί αποτυχίας της κυβέρνησης στην οικονομία και τόνισε ότι «δεν αποδέχεται την ισοπέδωση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζουμε τις παραλείψεις και τις αστοχίες μας», σημείωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση έχει μέτωπο, χωρίς ημίμετρα, με τις αιτίες που προκάλεσαν την κρίση, στην οποία έχει περιέλθει η χώρα και επιδιώκει να τις θεραπεύσει, αναζητώντας το βάθος τους.

«Δεν εξευμενίζουμε την κατάσταση με αυτοκριτική, αλλά δεν θα σταθούμε σε εφήμερες απόψεις και “χάιδεμα των αυτιών”», τόνισε και κατέστησε σαφές ότι «δεν θα κάνουμε πίσω τώρα, που γίνεται ορατός ο δρόμος εξόδου από την κρίση».

Ο Γιώργος Πεταλωτής απαντώντας σε ερώτηση για τις πολιτικές πρωτοβουλίες που σχεδιάζει ο πρωθυπουργός, ανέφερε ότι ο Γ. Α. Παπανδρέου χθες στο άτυπο Υπουργικό Συμβούλιο μίλησε για «θέσμιση της Δημοκρατίας και όχι για κατάργησή της».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης