Η συνεργασία της Ελλάδας και της Ρωσίας στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας ήταν το αντικείμενο της επίσημης επίσκεψης του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη στη Μόσχα, από τις 13 έως τις 15 Φεβρουαρίου 2018, έπειτα από πρόσκληση του υπουργού για την Πολιτική Άμυνα, τις Έκτακτες Ανάγκες και την Εξάλειψη των Συνεπειών των Φυσικών Καταστροφών της Ρωσικής Ομοσπονδίας, V.A. Puchkov.

Τον κ. Σκουρλέτη συνόδευαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών Ιωάννης Καπάκης και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Μόσχα Ανδρέας Φρυγανάς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο πλαίσιο της ιδιαίτερα εποικοδομητικής επίσκεψης, υπεγράφη κείμενο αναφορικά με τους Όρους Λειτουργίας της Κοινής Επιτροπής Ελλάδος-Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε με τον κ. Puchkov, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει ανάλογη επίσκεψη στην Αθήνα στις 22 Νοεμβρίου 2016, όταν υπεγράφη κείμενο «Διευθέτησης», στο οποίο αποτυπώθηκαν οι προθέσεις των δύο χωρών να ενδυναμώσουν, μέσω ενός Προγράμματος Κοινών Δράσεων, την υφιστάμενη συνεργασία τους στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο υπουργός Εσωτερικών ξεναγήθηκε στο Εθνικό Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Υπουργείου Εκτάκτων Αναγκών, καθώς και στην Ακαδημία Πυροσβεστικού Σώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κείμενο που υπεγράφη μεταξύ των δύο μερών, «Όροι Λειτουργίας της Κοινής Επιτροπής Ελλάδος – Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών», υλοποιεί το Άρθρο 5 της συμφωνίας Ελλάδος-Ρωσίας για τη συνεργασία στον τομέα της πρόληψης και της αντιμετώπισης των φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών, που υπεγράφη στις 21 Φεβρουαρίου 2000 και κυρώθηκε από το ελληνικό Κοινοβούλιο με τον νόμο 2951/2001.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης