Σε τεντωμένο σχοινί βρίσκονται οι διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας – Ρωσίας έπειτα από την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών από τη χώρα μας, οι οποίοι φέρονται να προσπάθησαν να επηρεάσουν την κοινή γνώμη της Βόρειας Ελλάδας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ο πρέσβης της Ρωσίας στην Αθήνα, Αντρέι Μασλόφ, πέρασε σήμερα στην αντεπίθεση χαρακτηρίζοντας «απογοητευτική» την κίνηση της ελληνικής πλευράς να απελάσει τους Ρώσους διπλωμάτες, ενώ, όπως σημείωσε, οι διμερείς σχέσεις των δύο χωρών διήνυαν μέχρι τότε μια περίοδο «πρωτοφανούς ακμής».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τις δηλώσεις αυτές τις έκανε ο κ. Μασλόφ μιλώντας στο Sputnik, ενώ ανέβηκαν στον λογαριασμό της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα στο Τwitter σήμερα το πρωί.

Ο Ρώσος πρέσβης ανακοίνωσε χθες την ύπαρξη αντιποίνων, ενώ σχολιάζοντας την αναβολή της επίσκεψης Λαβρόφ είπε πως δεν είναι κατάλληλη η χρονική περίοδος του φθινοπώρου για να έλθει στην Ελλάδα. Ως απάντηση στις δηλώσεις του Ρώσου πρέσβη, ελληνικές διπλωματικές πηγές σχολίασαν πως το αίτημα της επίσκεψης Λαβρόφ στην Αθήνα είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι ίδιες διπλωματικές πηγές επεσήμαναν ότι, σε κάθε περίπτωση, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης