Ρουμανία: Επένδυση από την εταιρεία TRW

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 12:01
Ρουμανία: Επένδυση από την εταιρεία TRW
Τριακόσιες νέες θέσεις εργασίας δημιούργησε η επένδυση της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής ανταλλακτικών αυτοκινήτων TRW Automotive στην περιοχή Μπάια Μάρε, 593 χιλιόμετρα βόρεια του Βουκουρεστίου.

Η νέα μονάδα της εταιρείας εξειδικεύεται στην παραγωγή συγκεκριμένων ανταλλακτικών αυτοκινήτων, κυρίως για τα οχήματα της Audi, επισημαίνεται στην ιστοσελίδα Economica.net.daily.

Η έναρξη λειτουργίας του νέου εργοστασίου έγινε για να καλυφθεί η αυξανόμενη ζήτηση (ανταλλακτικών) κυρίως από την Audi, δήλωσε ο γενικός διευθυντής της TRW Romania Οβίντιου Άμπρους. Με την επένδυση στην Μπάια Μάρε, η TRW Automotive καθίσταται ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κλάδο της αυτοκινητοβιομηχανίας στη ρουμανική αγορά, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της εταιρείας, ο αριθμός των θέσεων εργασίας αναμένεται να αυξηθεί στις 650 μέχρι το τέλος του 2013.

Η TRW δραστηριοποιείται στη ρουμανική αγορά από το 2004, κάνοντας τα πρώτα της «βήματα» στη μονάδα της στην Τιμισοάρα και επεκτείνοντας, σταδιακά, την παραγωγή των ανταλλακτικών αυτοκινήτων και σε άλλες μονάδες, όπως σε αυτές της Οραβίτα, του Λούπενι και της Μαργκίτα, απασχολώντας συνολικά 3.400 άτομα.

«Στη Ρουμανία συνεργαζόμαστε με 14 κατασκευαστές αυτοκινήτων, κυρίως τις Volkswagen, Fiat και Ford και θα συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε τη δραστηριότητά μας σύμφωνα με τις ανάγκες των πελατών μας» υπογράμμισε ο κ. Άμπρους.

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 30 Απριλίου 2013, 14:39