Ρουπακιώτης: «Επικράτησε η νομιμότητα»

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013, 09:42
Ρουπακιώτης: «Επικράτησε η νομιμότητα»
«Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διασφαλίσουμε το δικαίωμα των εργαζομένων και στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα να προσφεύγουν σε ασφαλιστικά μέτρα» δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Αντώνης Ρουπακιώτης, αναφερόμενος στην επίμαχη ρύθμιση, που τελικά αποσύρθηκε, η οποία προέβλεπε την κατάργηση της έκδοσης δικαστικών προσωρινών διαταγών και έκδοση αποφάσεων ασφαλιστικών μέτρων, που αφορούν απολυμένους εργαζομένους.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, μία ημέρα μετά τη διαμάχη που ξέσπασε για την εν λόγω ρύθμιση, ο κ. Ρουπακιώτης επανέλαβε την αντίθεσή του και υπογράμμισε: «Επικράτησε η νομιμότητα. Δεν νιώθω νικητής ή ηττημένος».

Ο υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε άγνοια για τον συντάκτη της επίμαχης ρύθμισης για τους συμβασιούχους, την οποία χαρακτήρισε «τερατούργημα», τονίζοντας ότι «εκείνος ο οποίος την "κατασκεύασε" όφειλε να μην το κάνει, καθώς είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αλλά και να τηλεφωνήσει στον υπουργό Δικαιοσύνης και να τον ενημερώσει σχετικά με τις προθέσεις του αυτές».

Σχετικά με τον Αντώνη Μανιτάκη, αναγνώρισε ότι καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια για να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της χώρας, σημειώνοντας ότι «η επιστημοσύνη του είναι γνωστή». Ανέφερε, επίσης, ότι δεν δέχθηκε τηλεφώνημα από τον συνάδελφό του.

Τέλος, επανέλαβε ότι η διάταξη θα κατατεθεί εκ νέου μετά το Πάσχα, σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης: Έκανε πίσω ο Μανιτάκης, Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 25 Απριλίου 2013, 16:13

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Απριλίου 2013, 10:07