Για ρουσφετολογικές προσλήψεις (διορισμοί τεσσάρων μετακλητών) κατηγορεί ο Νικήτας Κακλαμάνης τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, στο παρά πέντε του κλεισίματος της Βουλής.

Οι αποφάσεις για τον διορισμό των τεσσάρων μετακλητών υπαλλήλων, βέβαια, είχαν ληφθεί λίγο νωρίτερα. Για τους δύο εξ αυτών στις 7 Αυγούστου και για τους άλλους δύο στις 13 Αυγούστου, την ημέρα δηλαδή που η κυρία Κωνσταντοπούλου προέβαλλε κάθε δυνατό εμπόδιο, προκειμένου να αναβάλει την εισαγωγή σε συζήτηση και την ψήφιση του τρίτου Μνημονίου στη Βουλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πρόκειται για τέσσερις υπαλλήλους, που διορίζονται ως μετακλητοί σε κενές οργανικές θέσεις στο γραφείο της προέδρου. Οι δύο εξ αυτών είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, και μάλιστα ο ένας δικηγόρος για τον οποίο αναγράφεται ότι εξαιρείται «από την υποχρέωση να τελεί σε αναστολή του δικηγορικού λειτουργήματός του». Ο τρίτος υπάλληλος, υποχρεωτικής εκπαίδευσης, προσελήφθη ως βοηθητικό προσωπικό και ο τέταρτος, δευτεροβάθιας εκπαίδυσης, ως μετακλητός υπάλληλος επεξεργασίας κειμένου.

Σημειώνεται ότι την ίδια περίοδο, στις 21 Αυγούστου, είχε έρθει στο φως επιστολή των συμβασιούχων της Βουλής στην οποία ανέφεραν ότι βρίσκονται υπό καθεστώς εργασιακής ομηρίας, καθώς δουλεύουν χωρίς πληρωμή και ασφάλεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης