Για τις θυσίες του ελληνικού λαού, τις εντυπώσεις των Ευρωπαίων ηγετών για τις μεταρρυθμίσεις, την έκθεση της τρόικας, τους κυβερνητικούς εταίρους και την πολυαναμενόμενη δόση των 31,5 δις ευρώ μίλησε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Βρήκα κατανόηση από την πλευρά των ηγετών, ρώτησαν με ενδιαφέρον για την Ελλάδα» είπε ο κ. Σαμαράς, συμπληρώνοντας «πως το κλίμα έχει αλλάξει».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανέφερε, αυτό φάνηκε και από την επίσημη δήλωση της Ευρωζώνης, η οποία ήταν η μόνη που έγινε και αφορούσε στην Ελλάδα. «Για πρώτη φορά εκφράζεται η βεβαιότητα ότι η Ελλάδα, όπως πάει, μπορεί να τα καταφέρει. Επαινούνται δημόσια οι τεράστιες θυσίες του ελληνικού λαού» πρόσθεσε.

Επίσης, τόνισε ότι δεν θα χρειαστεί και άλλη σύνοδος για την εκταμίευση της δόσης. «Είμαι βέβαιος πως, μόλις βγει η έκθεση της τρόικας, θα προχωρήσει η εκταμίευση χωρίς άλλο διαδικαστικό ζήτημα. Πρέπει να εκταμιευθεί άμεσα. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται στα όριά της. Η ρευστότητα βρίσκεται στο μηδέν. Ο κάθε Έλληνας περνά ένα προσωπικό δράμα» επεσήμανε.

Τέλος, αναφέρθηκε και στους κυβερνητικούς εταίρους λέγοντας: «Σ’ αυτήν τη Σύνοδο δεν ήμουν μόνος, είχα την απόλυτη συνεργασία των δύο εταίρων».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης