Το υπουργείο Παιδείας κάνει ό,τι μπορεί για την ενίσχυση των ανωτάτων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων της χώρας, τα οποία χρηματοδοτούνται με επιπλέον 25 εκατ. ευρώ, τόνισε σήμερα από την Κομοτηνή η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, Σία Αναγνωστοπούλου.

Η κ. Αναγνωστοπούλου παραβρέθηκε στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής Κομοτηνής στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης. Την κ. Αναγνωστοπούλου υποδέχθηκαν ο πρύτανης του ΔΠΘ Αθανάσιος Καραμπίνης καθώς και το σύνολο πρυτανικών Αρχών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είναι η πρώτη φορά που δίνουμε τόσα λεφτά μαζεμένα στα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας» επισήμανε η ίδια, υποστηρίζοντας ότι «πρόκειται για χρήματα που τα οφείλουμε ως πολιτεία στα εκπαιδευτικά μας ιδρύματα και ελπίζω ότι μετά την αξιολόγηση, κατά το φθινόπωρο, θα έχουμε να δώσουμε και άλλα».

Η κ. Αναγνωστοπούλου υπογράμμισε πως ήδη το υπουργείο προχώρησε σε σημαντικές πρωτοβουλίες για τα ΑΕΙ και ΤΕΙ, όπως είναι ο διορισμός, για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, μελών ΔΕΠ σε ΤΕΙ και ΑΕΙ, ενώ πρόσθεσε ότι θα επακολουθήσουν και άλλες 500 θέσεις αλλά και η μείωση των λειτουργικών εξόδων μέσα από τη σύναψη συμφωνιών με τη ΔΕΗ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης