«Η ελληνική κυβέρνηση έχει θέσει κόκκινες γραμμές και επιδιώκει μέσα σε αυτό το πλαίσιο να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους, οι κόκκινες γραμμές επιβεβαιώνονται μέσα απο την κοινή δήλωση Πρωθυπουργού-Γιουνκέρ», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πρόσθεσε:
βλέπουμε από την κοινή δήλωση την αναγκαιότητα καθιέρωσης Συλλογικών Διαπραγματεύσεων στο ανώτατο ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο κ. Γιούνκερ υπερασπιζόμενος το ευρωπαϊκό κεκτημένο που είναι οι συλλογικές διαπραγματεύσεις υπέγραψε αυτήν την κοινή δήλωση.

Ξεκαθάρισε ότι «δεν μιλάμε σε καμία περίπτωση για μείωση συντάξεων και σημείωσε ότι θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι πως αυτή η συμφωνία πρέπει να έρθει το συντομότερο δυνατό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα ο κ. Σακελλαρίδης δήλωσε ότι «διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ και αν χρειαστεί θα συνεχιστούν και αύριο το πρωί. Για την αξιολόγηση είπε ότι θα αφορά αυτό που πρόκειται να συμφωνήσει η χώρα».

«Η κυβέρνηση έχει άμεσο χρονικό ορίζοντα για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Η συμφωνία θα έλθει στην Βουλή. Ο στόχος του ασφαλιστικού συστήματος θα είναι η προστασία των συμπολιτών μας της τρίτης ηλικίας, να τους διασφαλίζει μια αξιοπρεπή διαβίωση. Αυτό, όπως και τα εργασιακά είναι κόκκινη γραμμή και η ελληνική κυβέρνηση θα παραμείνει σε αυτή μέχρι τέλους», δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης