Η αισιοδοξία της κυβέρνησης εδράζεται σε στοιχεία, δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών και πρόσθεσε ότι σκοπός είναι μέχρι την Κυριακή να υπάρξει συμφωνία με τους εταίρους.

Αναφορικά με τις τράπεζες ανέφερε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας και πρόσθεσε ότι «ο πρωθυπουργός συστήνοντας ψυχραιμία, αναφέρθηκε σε δηλώσεις στο εσωτερικό και εξωτερικό, (σχετικές με τις τράπεζες και τον έλεγχο κεφαλαίων) οι οποίες με τρόπο αρκετά ανεύθυνο ανοίγουν τέτοια ζητήματα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η ελληνική κυβέρνηση και η Ελλάδα έχει τονίσει επανειλημμένα την σημασία της ευρωπαϊκής προοπτικής των Βαλκανίων», δήλωσε ακόμη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και κατήγγειλε ότι «φορείς που εμφορούνται από άλλες αντιλήψεις υπονομεύουν την προοπτική αυτή». Σημείωσε ότι σχετικές δηλώσεις, για την στάση της Αλβανίας, έχει κάνει το Υπουργείο Εξωτερικών.

Αναφορικά με τον υπουργός Οικονομικών είπε ότι ο κ. Βαρουφάκης χαίρει της στήριξης του πρωθυπουργού και της ελληνικής κυβέρνησης. Είπε ακόμη ότι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους εταίρους, διασφαλίζει ότι δεν θα υπάρξει περίπτωση χρεοκοπίας. Αναφερόμενος στην διαδικασία της συμφωνίας εξήγησε: «Μιλάμε για κοινό κείμενο της ελληνικής κυβέρνησης με τους θεσμούς. Εκεί που υπάρχει συμφωνία είναι ώρα να καταγραφούν στο χαρτί. Αυτά που είναι ανοιχτά επίσης πρέπει να κλείσουν και να καταγραφούν και αυτά στο χαρτί και να αποτελέσουν μια συμφωνία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης