Σε παρέμβαση της η ανεξάρτητη Ευρωβουλευτής Σοφία Σακοράφα στην ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κατά τη συζήτηση για την ανακοίνωση του προέδρου των ΗΠΑ σχετικά με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, απευθυνόμενη στην Φεντερίκα Μογκερίνι, ύπατη εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφαλείας.

Παρουσιάζοντας τον χάρτη της Παλαιστίνης στην ολομέλεια, η Σοφία Σακοράφα τόνισε: “Αυτός ο χάρτης είναι ύβρις για την παγκόσμια κοινότητα που δείχνει την Παλαιστίνη. Πώς ήταν και πώς είναι τώρα σαν κουκίδες με χωριά περίκλειστα και κατεστραμμένα”, συμπληρώνοντας ότι υπεύθυνος για την κατάσταση αυτή είναι ο Μπ.Νετανιάχου που η κα Μογκερίνι υποδέχθηκε θερμά σα φίλο ενώ θα έπρεπε να κηρυχθεί persona non grata στην Ευρώπη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολόκληρη η παρέμβαση εδώ:

“Κυρία Μογκερίνι έχω την ελληνική, αλλά έχω και την παλαιστινιακή υπηκοότητα. Χθες υποδεχτήκατε τον κ. Νετανιάχου ως “φίλο και συνεργάτη” στην προοπτική της λύσης των δύο κρατών. Αυτός ο “φίλος” σας είναι γνωστό παγκοσμίως ότι είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που απεικονίζεται σε αυτόν τον χάρτη που δείχνει την Παλαιστίνη. Πως ήταν και πως είναι τώρα σαν κουκίδες με χωριά περίκλειστα και κατεστραμμένα. Εδώ απεικονίζεται η κατοχή ενός κράτους. Ποιος είναι ο κατακτητής και ποιος ο κατακτημένος. Αυτός ο χάρτης είναι ύβρις για την παγκόσμια κοινότητα. Πραγματικά πιστεύετε ότι μπορεί να υπάρξει η λύση των δύο κρατών; Όλα αυτά τα είπατε χθες που συναντήσατε τον φίλο σας; Του είπατε ότι πρέπει να είναι persona non grata για την Ευρώπη για τα εγκλήματα που έχει διαπράξει; “

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης