Δύο πρώην υπουργούς και αρκετά σημαίνοντα πρόσωπα στον χώρο της Υγείας «δείχνει» η εισήγηση πορίσματος της πλειοψηφίας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής για την Υγεία ως υπευθύνους για το σκάνδαλο των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεων.

Δύο πρώην υπουργούς και αρκετά σημαίνοντα πρόσωπα στον χώρο της Υγείας «δείχνει» η εισήγηση πορίσματος της πλειοψηφίας της Εξεταστικής Επιτροπής ως υπευθύνους για το σκάνδαλο των υπερκοστολογημένων αρθροσκοπήσεωνΓια «διαβολικές συμπτώσεις» κάνει λόγο η εισήγηση πορίσματος της πλειοψηφίας για τις αρθροσκοπήσεις, το δεύτερο από τα τέσσερα κεφάλαια που αφορούν στα σκάνδαλα για την Υγεία. 

Με υπουργική απόφαση (Μ. Βορίδης) η διαγνωστική αρθροσκόπηση κοστίζει το ίδιο με την ιατρική, δηλαδή 1.500 ευρώ, με τη διαφορά ότι η πρώτη διαρκεί μόλις είκοσι λεπτά και ο ασθενής πάει σπίτι του, ενώ για τη δεύτερη χρειάζεται διήμερη νοσηλεία σε νοσοκομείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 Η εισήγηση αναφέρεται στη συνέχεια στις περίεργες συμπτώσεις. Μέσα σε 24 ώρες κινήθηκε γη και ουρανός και πήρε άδεια λειτουργίας ιδιωτικό διαγνωστικό εργαστήριο αρθροσκόπησης. Ιδιοκτήτες του νέου εργαστηρίου φέρονται να είναι η σύζυγος του πρώην υφυπουργού Υγείας Μάριου Σαλμά αλλά και ο γαμπρός του.

Τον δρόμο για την εξίσωση της διαγνωστικής με την ιατρική αρθροσκόπηση, δηλαδή με κόστος στα 1.500 ευρώ, άνοιξαν σύμφωνα με την εισήγηση πορίσματος οι αποφάσεις που πήραν ο πρώην πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας Π. Σκανδαλάκης, πρώην υφυπουργός ΝΔ, ο πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας Δ. Κοντός, ο πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Γιώργος Πατούλης και ο Μάριος Σαλμάς, ο οποίος φαίνεται να έστελνε τους ασθενείς στο εργαστήριο των δικών του για την αρθροσκόπηση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια εξέτασης της υπόθεσης διαπιστώθηκε το «παράδοξο» ότι σε σύνολο 550 εξετάσεων αρθροσκόπησης οι 165 συνταγογραφήσεις αφορούσαν και στα δύο γόνατα των ασθενών.

«Εμπλέκεται ο πρώην Υφυπουργός για προσπoρισμό οικονομικού οφέλους» σχολιάζει η εισήγηση πορίσματος της πλειοψηφίας, το οποίο «είδε» από όλες αυτές τις ενέργειες ζημία ύψους 825.000 ευρώ.

Διαβάστε εδώ απόσπασμα της εισήγησης
Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης