Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν θα βουλιάξει

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 20:02
Σαμαράς: Η Ελλάδα δεν θα βουλιάξει
Επίθεση στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό για τους χειρισμούς του στα θέματα της οικονομικής πολιτικής εξαπέλυσε από την Ρόδο και την προσυνεδριακή συνδιάσκεψη του κόμματός του, ο Πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς.

«Ο κ. Παπανδρέου παρέλαβε ένα πρόβλημα ελλείμματος από την προηγούμενη κυβέρνηση, το οποίο, με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του, το μετέτρεψε σε κρίση δανεισμού», τόνισε και επισήμανε ότι δεν πρέπει να αφήσουμε τον φαύλο κύκλο της ύφεσης να μας παρασύρει στην απόλυτη κατάρρευση.

Ο δικός μας στόχος, είπε ο κ. Σαμαράς, είναι να βγούμε από τον έλεγχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου μια ώρα αρχύτερα αλλά και να ελαχιστοποιήσουμε τις συνέπειες της ύφεσης.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα του τουρισμού, που ήταν το αντικείμενο της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης, επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής και τον αποκάλεσε ατμομηχανή της ελληνικής οικονομίας.


Ο κ. Σαμαράς, κάλεσε όλους τους Έλληνες, ανεξάρτητα από κομματικές προτιμήσεις και ιδεολογικές διαφωνίες να μείνουν ενωμένοι.

«Παρ’ όλα αυτά η Ελλάδα δεν θα βουλιάξει. Το πολιτικό σύστημα των τελευταίων 30 ετών βούλιαξε. Αλλά η Ελλάδα δεν θα βουλιάξει. Και όλοι μας θα βάλουμε πλάτη για να μην βουλιάξει η Ελλάδα! Σύντομα θα σταθεί στα πόδια της και θα βρει το βηματισμό της.

Σήμερα, βέβαια, ακραίες φημολογίες για τη δήθεν αναδιάρθρωση του χρέους μας αναστάτωσαν τις Αγορές.

Θέλω να ενώσω τη φωνή μου με τη φωνή κάθε συνετού αναλυτή της σημερινής καταστάσεως και να πω ότι η αναδιάρθρωση του χρέους δεν μπορεί να αποτελέσει καν επιλογή. Και ότι ως εκ τούτου σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει τέτοιες ανεύθυνες φήμες να δημιουργούν ψυχολογία πανικού.

Επαναλαμβάνω αυτό που σας είπα - και πρέπει όλοι να το αντιληφθούμε και να το πιστέψουμε - είμαστε μια χώρα με μεγάλες δυνατότητες με μεγάλους αναξιοποίητους πόρους, με μεγάλη περιουσία, με μεγάλα αναξιοποίητα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα», επεσήμανε ο Πρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά στο σχέδιο «Καλλικράτης» είπε:

«Ποιες, δηλαδή, αρμοδιότητες θα δώσει στους καινούργιους Δήμους για να παράγει ο καθένας τον δικό του πλούτο, μέσα από τα δικά του συγκριτικά πλεονεκτήματα (...). Όλα δείχνουν ότι η μεταρρύθμιση του Καλλικράτη έχει γίνει από τα γραφεία των Αθηνών. Θα τοποθετηθούμε ανάλογα.

Τα κριτήρια είναι τρία: Πόροι, Αρμοδιότητες, χωροταξία των νέων Δήμων. Ας το γνωρίζει η Κυβέρνηση, σε καμιά περίπτωση δεν θα δεχτούμε έναν Καλλικράτη που θα αγνοήσει έστω και έναν από αυτούς τους τρεις άξονες».

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 28 Απριλίου 2010, 20:02