«Οι απεργίες πάνω στις πανελλαδικές εξετάσεις είναι απαράδεκτες. Η κοινωνία τις θεωρεί αποκρουστικές» δήλωσε μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την ομιλία του στην ετήσια συνέλευση του Συνδέσμου Ελλήνων Βιομηχάνων. «Βάζουμε τέλος στην κυριαρχία των συντεχνιών με την συναίνεση της κοινωνίας», δήλωσε αναφερόμενος στην απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευση των καθηγητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

«Το μνημόνιο σε δύο – τρία χρόνια δεν θα υπάρχει πια. Η Ελλάδα που χτίζουμε τώρα δεν θα ξαναχρειαστεί μνημόνιο» διαβεβαίωσε ο Αντώνης Σαμαράς και πρόσθεσε: «Σταθεροποιήσαμε τη θέση μας στην Ευρώπη». «Η εικόνα της χώρας αλλάζει», τόνισε ο κ. Σαμαράς, επισημαίνοντας, όμως, ότι «δεν έχουμε βγει ακόμη από τα δύσκολα». « Έχουμε δρόμο, αλλά η πτώση σταμάτησε και σύντομα θα αρχίσει η άνοδος. Τώρα έχω μία έννοια: να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό. Και ένα φόβο: να μην χαλαρώσουμε», πρόσθεσε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι μεγάλες διαρθρωτικές αλλαγές έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται και να αποδίδουν. Ο έλεγχος πάνω στα δημοσιονομικά μας έχει αποκατασταθεί. Για πρώτη φορά η άνοδος της ανεργίας αναχαιτίστηκε και ξεμπλόκαραν οι επενδύσεις», ανέφερε ο κ. Σαμαράς.

Επιδίωξη, όπως είπε, είναι να πιάσουμε τους στόχους, να βγούμε στις αγορές όσο γίνεται πιο γρήγορα και να αποφύγουμε νέα περιοριστικά μέτρα που δεν τα αντέχει η κοινωνία και η οικονομία.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης