Σάμερς προς Ευρώπη: «Υπάρχουν όρια στη λιτότητα»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 13:27
Σάμερς προς Ευρώπη: «Υπάρχουν όρια στη λιτότητα»
«Η Ευρώπη πρέπει να αναγνωρίσει ότι υπάρχουν όρια στον βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί» δήλωσε στο πρακτορείο Bloomberg ο πρώην υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Λόρενς Σάμερς από τη Δρέσδη της Γερμανίας όπου διεξάγεται η σύνοδος του G7.

Σύμφωνα με σημερινό τηλεγράφημα του πρακτορείου που επικαλείται χθεσινή συνέντευξη του Σάμερς, ο πρώην Αμερικανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι «κάθε περίπτωση είναι διαφορετική» και ότι η κατάσταση με την Ελλάδα θα βελτιωθεί πολύ, εάν καταστεί δυνατό να βρεθεί μια λύση.

«Και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν βήματα. Η Ελλάδα πρέπει να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα και αποφασιστικότητα και να είναι πιο ξεκάθαρη σε σχέση με τις μεταρρυθμίσεις» είπε.

«Αλλά και οι Ευρωπαίοι πρέπει να αναγνωρίσουν ότι υπάρχουν όρια στον βαθμό λιτότητας που μπορεί να επιβληθεί και εν τέλει τα προβλήματα λύνονται μέσω ανάπτυξης. Δεν λύνονται μέσω λιτότητας και χρειάζεται να εργαστούν με τους Έλληνες πάνω σε μια στρατηγική για ανάπτυξη» επεσήμανε ο Σάμερς, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα βρεθεί λύση.

«Αν και το ελληνικό ζήτημα δεν είναι στην επίσημη ατζέντα της G7, κυριαρχεί ωστόσο στις συζητήσεις που γίνονται στο περιθώριο της συνάντησης» προσθέτει το πρακτορείο.

Η Γερμανία και η Γαλλία κάλεσαν την Ελλάδα να σοβαρευτεί σε ό,τι αφορά στην επίτευξη μιας συμφωνίας, την ώρα που υπουργοί από τις μεγαλύτερες οικονομίες του κόσμου προέτρεψαν να βρεθεί μια λύση στην κρίση προκειμένου να μην επεκταθεί πέρα από τα σύνορα της Ευρώπης.Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 28 Μαΐου 2015, 13:32