«Είμαστε εδώ για να υπερασπίσουμε τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας. Το Λιμενικό Σώμα, οι Ένοπλες Δυνάμεις υπερασπίζονται καθημερινά τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Το έχουμε αποδείξει και δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε βήμα πίσω». Αυτή ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Νεκτάριου Σαντορινιού, σε ερώτημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το «μπαράζ» των τουρκικών προκλήσεων το τελευταίο 25ωρο στο Αιγαίο».

Ο αναπληρωτής υπουργός βρέθηκε σήμερα στην Κέρκυρα προκειμένου να παραστεί στην έναρξη της 39ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης της Επιτροπής των Νησιών του Διευρωπαϊκού Δικτύου των Παράκτιων Περιοχών της Ευρώπης CPMR, που διεξάγεται στο νησί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στις δηλώσεις που έκανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Σαντορινιός αναφέρθηκε στη νησιωτική πολιτική της κυβέρνησης τα τελευταία χρόνια, το μεταφορικό ισοδύναμο καθώς και τις νέες ακτοπλοϊκές συνδέσεις στα νησιά του Ιονίου.

«Πριν από δύο χρόνια που επισκέφθηκα την Κέρκυρα, είχα πει το αυτονόητο, ότι τα Ιόνια νησιά, είναι νησιά και επομένως πρέπει να ενταχθούν στις νησιωτικές πολιτικές. Πιστεύω ότι τα τελευταία δύο χρόνια καταφέραμε αυτό να το αποδείξουμε. Στη δική μας αντίληψη όλα τα νησιά της χώρας μας, οφείλουν να αντιμετωπίζονται ως νησιά με ιδιαίτερα προβλήματα λόγω της απομόνωσης και τις ανάγκες της ακτοπλοϊκής μεταφοράς», σημείωσε ο κ. Σαντορινιός και πρόσθεσε: «Τα Ιόνια νησιά εντάχτηκαν στο μεταφορικό ισοδύναμο, έγινε η επέκταση της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και, ταυτόχρονα, προσπαθήσαμε με δύο νέες επιδοτούμενες γραμμές να συνδέσουμε αφενός τα Ιόνια νησιά μεταξύ τους και την περίφημη γραμμή Πάτρα-Σάμη-Ιθάκη. Έχουμε πολλά ακόμη να κάνουμε στο επίπεδο της νησιωτικής πολιτικής. Οι νησιώτες μας δεν είναι πολίτες β’ κατηγορίας, πρέπει να τους στηρίξουμε και είναι απόφαση δική μας και της κυβέρνησής μας να συνεχίσουμε τη στήριξη των νησιωτών. Όσον αφορά τη σύνδεση της Κέρκυρας με τα Διαπόντια νησιά, ελπίζουμε ότι πλέον έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα, καθώς ήδη έχει ξεκινήσει με ένα πλοίο η ακτοπλοϊκή γραμμή και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να εξυπηρετείται κανονικά από δω και πέρα». Πρόσθεσε, δε, ότι οι κάτοικοι κάθε νησιού, ακόμη και «του τελευταίου νησιού» της χώρας μας, έχουν «τα ίδια δικαιώματα με τους πολίτες της ηπειρωτικής χώρας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης