Σαπέν: «Καταστροφή για την Ελλάδα και πρόβλημα για την Ευρωζώνη ένα Grexit»

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 17:54
Σαπέν: «Καταστροφή για την Ελλάδα και πρόβλημα για την Ευρωζώνη ένα Grexit»
Την ευχή να υπάρξει μια «γρήγορη συμφωνία» μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της εξέφρασε το Σάββατο ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν από τη Λισαβόνα, όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη.

«Η συμφωνία αυτή θα πρέπει να ολοκληρώνει το προηγούμενο πρόγραμμα, αλλά επίσης και να προετοιμάζει τη συνέχεια, δεδομένου ότι η Ελλάδα θα παραμείνει, σε κάθε περίπτωση, μια ευπρόσβλητη χώρα» είπε ο Γάλλος υπουργός.

«Θα ήταν καταστροφή για την Ελλάδα να φύγει από την Ευρωζώνη» τόνισε ο Σαπέν μετά τη συνάντηση που είχε με την ομόλογό του της Πορτογαλίας, Μαρία Λουίς Αλμπουκέρκε.

«Θα ήταν επίσης ένα πρόβλημα για την Ευρωζώνη, ακόμη κι αν σήμερα είμαστε πολύ πιο ισχυροποιημένοι σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια» πρόσθεσε.

«Η Ευρωζώνη δεν φτιάχτηκε για να περισταλεί αλλά για να επεκταθεί. Μέσα σε έξι μήνες άλλαξαν πολλά πράγματα, προς το καλύτερο. Η Ευρώπη πάει καλύτερα, πολλές από τις χώρες μας πάνε καλύτερα, η Γαλλία τα πάει πολύ καλύτερα» επεσήμανε ο Σαπέν.

«Η Πορτογαλία κατέβαλε πολλές προσπάθειες», οι οποίες της επέτρεψαν «να βγει από το πρόγραμμα και να απευθύνεται πλέον απευθείας στις αγορές» σχολίασε επίσης ο Γάλλος υπουργός σημειώνοντας ότι «η Ελλάδα θα έχει κάποιες δυσκολίες να το κάνει αμέσως».

Υπενθυμίζεται ότι η Πορτογαλία βγήκε από το πρόγραμμα διεθνούς βοήθειας, ύψους 78 δισ. ευρώ, τον Μάιο του 2014 και σταδιακά ανακτά την πρόσβασή της στις διεθνείς αγορές.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 23 Μαΐου 2015, 17:54