Σαπέν: Παράλογο να ζητούν από την Ελλάδα την εκ των προτέρων ψήφιση μέτρων

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 05:32
Σαπέν: Παράλογο να ζητούν από την Ελλάδα την εκ των προτέρων ψήφιση μέτρων
Η Γαλλία θεωρεί πως δεν είναι λογικό να ζητείται από την Ελλάδα να ψηφίσει από τώρα μέτρα για μετά το 2018, τα οποία ενδεχομένως δεν θα χρειαστούν, δήλωσε την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών λίγο μετά το πέρας των εργασιών του Εurogroup.

Ο Μισέλ Σαπέν ανέφερε ότι η συζήτηση για το ελληνικό ζήτημα ήταν σύντομη, υπογραμμίζοντας ότι «επί της ουσίας έγινε ένας απολογισμός για το πού βρισκόμαστε», με όλες τις πλευρές να εκφράζουν τη βούληση να κλείσει όσο το δυνατόν ταχύτερα η δεύτερη αξιολόγηση. Ο Γάλλος υπουργός ανέφερε ότι οι πάντες επιθυμούν το 2017 να μην είναι μία χρονιά κρίσης και να μην επαναληφθεί σε καμία περίπτωση αυτό που έγινε το 2015.

«Όλοι θέλουν να τελειώσει τώρα η αξιολόγηση» δήλωσε ο Μ. Σαπέν, προσθέτοντας ότι οι πάντες συμφωνούν πως θα πρέπει να προβλεφθεί από τώρα το τι θα γίνει το 2018, κατά τρόπο ώστε να μην υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

«Για να γίνει αυτό υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Η πρώτη προϋπόθεση είναι να εκθέσει σήμερα η Ελλάδα τι θα κάνει στην περίπτωση, την οποία -όπως είπε- δεν θεωρεί πολύ πιθανή, που δεν επιτύχει τους στόχους της το 2018 και η δεύτερη προϋπόθεση είναι οι Ευρωπαίοι να πουν τι θα κάνουν στην περίπτωση που η Ελλάδα κάνει όλα όσα πρέπει» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι «όσα έχει πετύχει μέχρι τώρα η Ελλάδα είναι αξιοσημείωτα».
 
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2017, 08:35