Σε θέση μάχης για «εμφύλιο» στο ΣΥΡΙΖΑ

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 10:05
Σε θέση μάχης για «εμφύλιο» στο ΣΥΡΙΖΑ

Την πρώτη ουσιαστική αποτίμηση των καταστροφικών εκλογικών αποτελεσμάτων -ταπεινωτικά τα χαρακτήρισε ο Λεωνίδας Κύρκος- για το ΣΥΡΙΖΑ, θα επιχειρήσει αρχικά η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΝ και ακολούθως η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Για πρώτη φορά μετά το εκλογικό ναυάγιο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα βρεθεί πρόσωπο με πρόσωπο με τα στελέχη της Ανανεωτικής Πτέρυγας που εκφράζουν ανοιχτά τη θέση ότι έγιναν μύρια όσα λάθη και παραλείψεις στη στρατηγική του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Ανανεωτική Πτέρυγα, μάλιστα, αναμένεται να καταθέσει και κείμενο με την επίσημη θέση της.

Η χθεσινή συνεδρίαση της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ αναβλήθηκε, με το σκεπτικό ότι πρώτα πρέπει να συνεδριάσουν τα όργανα του Συνασπισμού. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, η αναβολή ήταν αναγκαία καθώς ο Αλέκος Αλαβάνος ήταν στην Κρήτη.

Το Σάββατο θα συνεδριάζει και η Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού.

Λεωνίδας Κύρκος: Ταπεινωτικό το αποτέλεσμα για τον ΣΥΡΙΖΑ

Δεν μάσησε τα λόγια του το ιστορικότερο στέλεχος της Αριστεράς, ο Λεωνίδας Κύρκος, σε δηλώσεις του στα Νέα.

Ο Λεωνίδας Κύρκος χαρακτηρίζει ταπεινωτικό το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητά άμεσα αλλαγή πλεύσης για το κόμμα του.

Ο ιστορικός ηγέτης της Αριστεράς, ο οποίος καθ' όλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου διαφοροποίησε τη θέση του για την πορεία του ΣΥΝ επιλέγοντας ως προσωπική του στάση την αφωνία, δεν κρύβει πλέον την απογοήτευση αλλά και την οργή του.

Ο Λεωνίδας Κύρκος, με δήλωσή του στην εφημερίδα, αποδίδει το «ταπεινωτικό αποτέλεσμα» σε λάθη που, όπως λέει, βάρυναν το κόμμα και κυρίως «σε συμβολικά λάθη που οφείλονται στην κατάργηση της γραμμής του κόμματος».

Ο ηγέτης της ανανεωτικής Αριστεράς αναφέρει χαρακτηριστικά ότι «λεηλατήθηκε η γραμμή του Συνασπισμού» και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου με την επισήμανση ότι «πρέπει να προχωρήσουμε και να διορθώσουμε ό,τι διορθώνεται, γιατί ο κόσμος μας που πολέμησε τόσα χρόνια δεν πολέμησε ώστε να υπάρχει ένα τέτοιο μόνιμο αποτέλεσμα».

Την ίδια ώρα, ο Φώτης Κουβέλης καταλογίζει ευθέως στο πολιτικό στίγμα του ΣΥΡΙΖΑ τον εκλογικό καταποντισμό και ζητάει επαναπροσδιορισμό των σχέσεων ΣΥΝ και συμμάχων.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Ιουνίου 2009, 10:05