Σε Αθήνα και Άγκυρα ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020, 19:29
Σε Αθήνα και Άγκυρα ο Γερμανός Υπουργός Εξωτερικών

Στο πλαίσιο της γερμανικής διαμεσολάβησης μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Δένδιας, θα έχει συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας (Heiko Maas) την Τρίτη 25 Αυγούστου και ώρα 12:00 στην Αθήνα.

Η ατζέντα προφανώς περιλαμβάνει τους όρους, τους κανόνες και τις προϋποθέσεις για την έναρξη ελληνοτουρκικού διαλόγου μετά τις 23 Αυγούστου και με την προοπτική να υπάρξει μία δεύτερη τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Τουρκίας και Γερμανίας στο Βερολίνο.

Τυπικά, η ατζέντα της συνάντησης στην Αθήνα περιλαμβάνει την κατάσταση στην Αν. Μεσόγειο τις σχέσεις ΕΕ-Ρωσίας και την κατάσταση στη Λιβύη, εν όψει της άτυπης συνάντησης «Gymnich» των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο στις 27 και 28 Αυγούστου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών. Με το πέρας των συνομιλιών θα ακολουθήσουν δηλώσεις στον Τύπο.

Ο Γερμανός ΥΠΕΞ αμέσως μετά, το απόγευμα της ίδιας ημέρας, θα επισκεφτεί την Άγκυρα με την ίδια ακριβώς ατζέντα δηλαδή τη διαμόρφωση συνθηκών για μια δεύτερη τριμερή συνάντηση στο Βερολίνο ως τα τέλη Αυγούστου.

 

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 21 Αυγούστου 2020, 19:56