Φωτιές έχει ανάψει το πόρισμα για τα σκάνδαλα στην Υγεία πριν καλά-καλά συζητηθεί στην Εξεταστική Επιτροπή.
Οι βουλευτές της πλειοψηφίας το κρατούν ως επτασφράγιστο μυστικό μέχρι τη Δευτέρα, οπότε θα το παραδώσουν στα κόμματα (σ.σ.: το πρώτο σκέλος που αφορά στο ”Ερ. Ντυνάν”) και την Τρίτη στην Επιτροπή.
«Όποιος βιάζεται σκοντάφτει» προειδοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης για το ενδεχόμενο της Προανακριτικής. «Άνθρακες ο θησαυρός» ανταπαντούν ΝΔ και ΚΙΝΑΛ.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του zougla.gr, το πόρισμα για το «Ντυνάν» που θα συζητηθεί την Τρίτη 6 Νοεμβρίου στην Εξεταστική Επιτροπή θα περιγράφει πράξεις, παραλείψεις, συμπεριφορές αλλά και πολιτικές ευθύνες.
Ανάμεσα σε αυτά θα διακρίνει πιθανόν και κάποια αδικήματα, γεγονός που σημαίνει ότι από εκεί και πέρα η δουλειά ανήκει στους εισαγγελείς.
Η τροπολογία του 2012 με την οποία μπήκε πωλητήριο στο «Ντυνάν», το μνημόνιο που υπογράφτηκε με συγκεκριμένη τράπεζα για την πώλησή του, αλλά και η άδεια λειτουργίας θα είναι τα τρία βασικά σημεία στα οποία θα εστιάσει, σύμφωνα με πληροφορίες το πόρισμα, και θα αφορούν τρεις πρώην υπουργούς.
Βέβαια, το πόρισμα θα πηγαίνει και πιο πίσω στο 2006, οπότε επί της ουσίας άνοιξε ο δρόμος για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» με τη σύμπραξη ενός ιδιώτη και του ιδρύματος.

Πάντως, στο τελικό πόρισμα στις 21 Νοέμβρη θα περιλαμβάνονται οι αρθροσκοπήσεις, το ΚΕΕΛΠΝΟ, το φάρμακο και όλα τα στοιχεία θα αποσταλούν στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης