Συνεχίζονται οι συσκέψεις των κομμάτων για την έκδοση του πορίσματος της υπόθεσης Siemens, ενώ ο πρόεδρος της Εξεταστικής, Σήφης Βαλυράκης, πραγματοποιεί συνεχείς συναντήσεις με τoυς αρχηγούς των κομμάτων, σε μία προσπάθεια εξασφάλισης της όσο το δυνατόν μεγαλύτερης συναίνεσης.

Το ΚΚΕ γνωστοποίησε ότι θα καταθέσει αυτόνομο πόρισμα, μέσω του οποίου θα αποδίδονται πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την πολιτική εξυπηρέτησης των συμφερόντων της Siemens. Παράλληλα, με το αυτόνομο πόρισμα το κομμουνιστικό κόμμα θα ζητήσει την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης, αν και θα αποδίδονται πολιτικές και μόνον ευθύνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δέκα βουλευτές του ΠΑΣΟΚ διεξήγαγαν το μεσημέρι της Τετάρτης ακόμη μία, που θα επαναληφθεί στις αρχές και στα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ την Πέμπτη θα γίνει η τελική συνεδρίαση της εξεταστικής πριν την κατάθεση του πορίσματος.

Από την πλευρά του κυβερνώντος κόμματος θεωρείται βεβαία η πρόταση για σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής και η δυστοκία εστιάζεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχουν επαρκή στοιχεία για την στοιχειοθέτηση αδικημάτων. Το μόνο βέβαιο στοιχείο που έχουν στα χέρια τους είναι η ομολογία του Αναστάσιου Μαντέλη που έχει για «προεκλογική χορηγία», στον οποίο έχει ήδη ασκηθεί δίωξη από την τακτική δικαιοσύνη, αφού έλαβε τα χρήματα, όταν δεν ήταν υπουργός.

Πολιτικές ευθύνες είναι σίγουρο ότι θα αποδοθούν σε όλες τις πλευρές, στα πρώην κυβερνητικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ για τις προγραμματικές συμβάσεις του ΟΤΕ και του ΟΣΕ, αλλά και στους υπουργούς της ΝΔ της περιόδου 2004-2009 για χειρισμούς σχετικούς τόσο με το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών αγώνων (C4I), όσο και με την εξέλιξη παλαιότερων συμβάσεων του ΟΣΕ που είχαν υπογραφεί με την γερμανική εταιρία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την πλευρά της ΝΔ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα κατατεθεί αυτοτελές πόρισμα, αλλά απλώς θα καταγραφούν οι διαφωνίες στα σημεία των πραγματικών περιστατικών. Όπως όλα δείχνουν η ΝΔ δεν θα ζητήσει σύσταση προκαταρκτικής επιτροπής, αφού θεωρείται ότι αυτό δεν είναι καθήκον της εξεταστικής επιτροπής

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης