«Σε εκκρεμότητα η τύχη των αμυντικών βιομηχανιών»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013, 20:52
«Σε εκκρεμότητα η τύχη των αμυντικών βιομηχανιών»
Την εκπλήρωση της τελευταίας εκκρεμότητας που αφορά το ζήτημα της αναδιάρθρωσης ή του κλεισίματος κρατικών βιομηχανιών, αναμένει το Eurogroup από τις ελληνικές Αρχές, προκειμένου να προχωρήσει στην εκταμίευση της δόσης ύψους 1 δισ. ευρώ.

Αυτό δήλωσε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης από τις Βρυξέλλες, ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης. Ο ίδιος αξιωματούχος επιβεβαίωσε το ότι η τρόικα θα επιστρέψει πιθανότατα στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

«Αναμένουμε την επιβεβαίωση των ελληνικών Αρχών ότι ολοκληρώθηκαν όλα τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης, ύψους 1 δισ. ευρώ. Η επιβεβαίωση αυτή εκκρεμεί», δήλωσε χαρακτηριστικά ο αξιωματούχος της ευρωζώνης. Ερωτηθείς στη συνέχεια, ποια ακριβώς είναι τα προαπαιτούμενα που δεν έχουν ικανοποιηθεί, απάντησε ότι εκκρεμεί μόνο ένα, το οποίο αφορά την αναδιάρθρωση ή το κλείσιμο κρατικών βιομηχανιών.

Τα άλλα τρία προαπαιτούμενα, δηλαδή η ρύθμιση των χρεών του κράτους προς ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, η κινητικότητα των 12.500 δημοσίων υπαλλήλων και ο κώδικας των δικηγόρων, έχουν κλείσει.

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ μετά το ρεπορτάζ του zougla.gr:

Κάλεσμα στην κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς να αποσαφηνίσουν άμεσα τις προθέσεις τους όσον αφορά το μέλλον της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας (ΕΑΒ) απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή πρόταση επενδυτικού ενδιαφέροντος που διατυπώθηκε κατά το συνέδριο του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η οποία «προφανώς προϋποθέτει την αποκρατικοποίησή της».

Η αξιωματική αντιπολίτευση σημειώνει ότι κατά τη διεξαγωγή της συζήτησης για την τύχη ΕΑΣ και ΕΛΒΟ η κυβέρνηση διαβεβαίωνε ότι υπάρχει σταθερή απόφαση η ΕΑΒ να παραμείνει κρατική.

«Δεν σχολιάζουμε τα όποια επιχειρηματικά σχέδια και τις όποιες επιχειρηματικές φιλοδοξίες», συνεχίζει ο ΣΥΡΙΖΑ για να προσθέσει: «Αυτό, όμως, που προφανώς ενδιαφέρει τους εργαζόμενους, τις ΄Ενοπλες Δυνάμεις και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία είναι εάν υπάρχουν όντως κυβερνητικά σχέδια αποκρατικοποίησης της ΕΑΒ. Το θέμα είναι σοβαρό».

Διαβάστε το ρεπορτάζ του zougla.gr

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 5 Δεκεμβρίου 2013, 21:00