Στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός - Συναντήσεις με Μέι, Κόρμπιν και επενδυτές

Στο Λονδίνο ο πρωθυπουργός - Συναντήσεις με Μέι, Κόρμπιν και επενδυτές
Σε εξέλιξη βίσκεται η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας Γρηγόριο, στο Λονδίνο.

Αμέσως μετά ο πρωθυπουργός θα συναντήσει νέους Έλληνες εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στη Μεγάλη Βρετανία.

Η συνάντηση του πρωθυπουργού με την Τερέζα Μέι θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη. Ενόψει της συνάντησης στη Downing Street, η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου σημείωνε τους «ισχυρούς ιστορικούς δεσμούς» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας, για να τονίσει ότι αυτή η φιλία «σήμερα είναι πιο ισχυρή από ποτέ». Αφού έκανε ιδιαίτερη μνεία στον τουρισμό, τόνισε επίσης της συνεργασία των δύο χωρών σε θέματα εμπορίου και ασφάλειας, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι θα υπάρξει περαιτέρω ενίσχυσή της.

Ξεχωριστής σημασίας θεωρείται η σημερινή συνάντηση του πρωθυπουργού με νέους Έλληνες επιστήμονες και εργαζόμενους στο Λονδίνο, στο Ελληνικό Κέντρο Λονδίνου. Πρόκειται άλλωστε, τονίζουν κυβερνητικές πηγές, για τους ανθρώπους που αποτελούν το ισχυρότερο παραγωγικό χαρτί της χώρας με στόχο την ανάκαμψή της. Επισημαίνουν ότι ο πρωθυπουργός θα έχει τη δυνατότητα να συνομιλήσει και να ακούσει από πρώτο χέρι τις εμπειρίες, τα επιτεύγματα αλλά και τις σκέψεις των «παιδιών του brain drain».

Αναλυτικά, το τριήμερο πρόγραμμα του πρωθυπουργού στο Λονδίνο έχει ως εξής:

* Τη Δευτέρα, στις 16:00 (τοπική ώρα) θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιότατο Αρχιεπίσκοπο Θυάτειρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Γρηγόριο. Στη συνέχεια, στις 18:00, θα συναντήσει νέους εργαζόμενους και επιστήμονες που ζουν και εργάζονται στην Αγγλία.

* Την Τρίτη το πρωί (στις 09:00 τοπική ώρα) ο κ. Τσίπρας θα έχει συνάντηση με οικονομικούς παράγοντες από το Σίτι του Λονδίνου. Στις 16:00, ο Αλέξης Τσίπρας συναντάται με την πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου, Τερέζα Μέι. Στη συνέχεια, στις 18:00 θα έχει συνάντηση με τον αρχηγό του Εργατικού Κόμματος, Τζέρεμι Κόρμπιν.

* Η επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Λονδίνο ολοκληρώνεται την Τετάρτη, με την ομιλία του (στις 14:15 τοπική ώρα) στο London Business School.

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018, 20:23