Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ - Μήνυμα Κουβέλη

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 11:37
Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ - Μήνυμα Κουβέλη
«Το πραγματικό δίλημμα των ευρωεκλογών δεν είναι εντός ή εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πραγματικό δίλημμα είναι με ποια πολιτική θα αντιμετωπιστεί η κρίση που μαστίζει την Ευρώπη και ειδικά τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου. Είναι το πώς θα αλλάξει ο τρόπος αντιμετώπισης της κρίσης στην Ελλάδα» τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ανοίγοντας τη συνεδρίαση της Κεντρική Επιτροπής του κόμματος, που συζητάει την τακτική του κόμματος ενόψει των εκλογικών αναμετρήσεων του Μαΐου, ενώ κράτησε χαμηλούς τόνους σχετικά με το θέμα της σύμπραξης με τους «58», ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι οι αποφάσεις του συνεδρίου τούς δεσμεύουν όλους.

Απηύθυνε, παράλληλα, ανοιχτό κάλεσμα συμπαράταξης σε όλες τις δυνάμεις που αντιπαρατίθενται στις συντηρητικές κυβερνητικές πολιτικές και στον αριστερό λαϊκισμό. «Τα μηνύματα είναι θετικά. Μπορούμε να το καταφέρουμε. Με πίστη στις ιδέες μας, χωρίς ηγεμονισμούς και μικρομεγαλισμούς. Η προοδευτική αυτή συμπαράταξη θα παίξει ρόλο την επόμενη μέρα των εκλογών όποτε και αν αυτές γίνουν. Ρόλο σταθεροποιητικό, ρόλο που θα μετακινήσει τον άξονα προς πολιτικές προοδευτικές κατευθύνσεις» τόνισε.

Σχετικά με την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα, ο κ. Κουβέλης κάλεσε την κυβέρνηση να μη δεχθεί νέα μέτρα και να ξεκινήσει η διαδικασία επαναδιαπραγμάτευσης με τους εταίρους για την αντικατάσταση του μνημονίου, με μια νέα συμφωνία ανάπτυξης. «Η επίτευξη μιας νέας συμφωνίας είναι η μόνη επιλογή. Στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους, η κυβέρνηση πρέπει να κάνει καθαρό ότι η χώρα δεν πρόκειται να δεχθεί τη λήψη νέων μέτρων» είπε, υπογραμμίζοντας ότι υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να ακολουθήσουν πολλά χρόνια στασιμότητας.

Σχετικά με τις Περιφερειακές και Δημοτικές εκλογές, υποστήριξε τη συγκρότηση σε όλη την Ελλάδα ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών κινήσεων προοδευτικού προσανατολισμού, πέρα από κομματική προτίμηση και ζήτησε επανεξέταση τη θέση της κυβέρνησης για τον χρόνο διεξαγωγής των εκλογών, εναρμονίζοντας την ημερομηνία τους με το γράμμα και τον σκοπό του νόμου.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ζήτησε πλήρη έρευνα όλων των υποθέσεων σκανδάλων χωρίς ταλαντεύσεις και κάλεσε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις να μη δείξουν ανοχή στην τρομοκρατία καθώς, όπως είπε, δεν πρόκειται για μορφή πολιτικής δράσης, αλλά για εγκληματική δράση που επιχειρείται να καλυφθεί με φτηνή πολιτικολογία.

Αναφορά έκανε ο κ. Κουβέλης και στην τραγωδία στο Φαρμακονήσι, ζητώντας να αξιοποιηθεί η «ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαϊκή Ένωση και να επαναφέρουμε στο ευρωπαϊκό προσκήνιο το ζήτημα της μεταναστευτικής πολιτικής, στη βάση της κοινοτικής αλληλεγγύης και της συνεργασίας των χωρών-μελών».


Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 12:58