Λίγο μετά τις 18.00 την Παρασκευή ολοκληρώθηκε το πρώτο υπουργικό συμβούλιο που συνεδρίασε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Το υπουργικό σημειώνεται πως δεν μεταδόθηκε από τη δημόσια τηλεόραση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με εισήγηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τους κεντρικούς στόχους της κυβέρνησης για το αμέσως διάστημα.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος ο οποίος παρουσίασε το νομοσχέδιο για την αποκατάσταση της ομαλής διακυβέρνησης των Δήμων και των Περιφερειών λόγω της ακυβερνησίας που απειλεί να προκαλέσει στην αυτοδιοίκηση η απλή αναλογική.

Το σχετικό νομοσχέδιο υπενθυμίζεται ότι θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Δευτέρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αμέσως μετά ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, ενημέρωσε το υπουργικό συμβούλιο για τις λεπτομέρειες του πρώτου φορολογικού νομοσχεδίου, που θα κατατεθεί σήμερα το βράδυ και θα περιλαμβάνει τη μείωση ΕΝΦΙΑ αλλά επίσης και τη βελτίωση της ρύθμισης των 120 δόσεων. Ακόμη αναφέρθηκε στην κατάσταση της οικονομίας, τις προοπτικές και τις μεταβλητές του επόμενου διαστήματος. 

Τέλος, το υπουργικό συμβούλιο ενημέρωσε και ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αναφορικά με τις εξελίξεις στο θέμα του Brexit.

Σημειώνεται πως το βράδυ της Πέμπτης κατατέθηκε στη Βουλή το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για το επιτελικό κράτος.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης «αποτελεί θεσμική τομή για το ελληνικό κράτος και θεμέλιο για την επόμενη μέρα της Ελλάδας».

Επιπλέον υπογραμμίζεται πως το νομοσχέδιο συγκεντρώνει όλες τις διάσπαρτες διατάξεις των τελευταίων 40 ετών για την οργάνωση της κυβέρνησης και της κεντρικής διοίκησης, δημιουργεί νέους θεσμούς και θέτει νέους κανόνες για τη λειτουργία του κράτους. Επικεντρώνεται στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους κρατικούς θεσμούς και τη βελτίωση της επαφής τους με το κράτος, έτσι ώστε όλοι οι πολίτες να εξυπηρετούνται με ταχύτητα, διαφάνεια και χωρίς να ταλαιπωρούνται από τη γραφειοκρατία.

Φωτογραφίες από το υπουργικό συμβούλιο:

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Φωτογραφίες: EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Διαβάστε επίσης: Νέα επανίδρυση του κράτους από την κυβέρνηση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης