Σε εξέλιξη η σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τη «λίστα Λαγκάρντ»

Σε εξέλιξη η σύσκεψη στον Άρειο Πάγο για τη «λίστα Λαγκάρντ»
Σε εξέλιξη είναι από το πρωί η σύσκεψη στο γραφείο του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, όπου εξετάζεται ο φάκελος με τα στοιχεία από την έρευνα των οικονομικών εισαγγελέων Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη στη νέα «λίστα Λαγκάρντ».

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης ζητούν πειστικές εξηγήσεις και ετοιμάζονται για τις επόμενες κινήσεις τους, που θα δρομολογηθούν μόλις η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στείλει το πόρισμα των οικονομικών εισαγγελέων στο Κοινοβούλιο.

Ο κ. Ιωάννης Τέντες και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Νίκος Παντελής μελετούν τον φάκελο με τα στοιχεία και δεν αποκλείεται να καλέσουν και τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη για περαιτέρω διευκρινίσεις.

Εν συνεχεία, τα στοιχεία θα διαβιβαστούν υπηρεσιακά στο γραφείο του προέδρου της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Θανάση Νάκου, μέσω του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Ειδικότερα, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης, μετά την ολοκλήρωση της αντιπαραβολής της αρχικής «λίστας Λαγκάρντ» με αυτή τη νέα πρότυπη που παρελήφθη τον περασμένο Οκτώβριο από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών, διαβίβασαν χθες σχετικό έγγραφο -με την ένδειξη «άκρως απόρρητο»- στον προϊστάμενό τους εποπτεύοντα το οικονομικό έγκλημα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκο Παντελή.

Ωστόσο, ο κ. Παντελής απουσίαζε και με εντολή του το διαβιβαστικό έγγραφο των δύο οικονομικών εισαγγελέων παραδόθηκε το μεσημέρι στο γραφείο του κ. Τέντε, αφού όμως ο ίδιος είχε αποχωρήσει. Κατόπιν αυτών, το έγγραφο των κ.κ. Πεπόνη και Μουζακίτη παρέμεινε ασφαλισμένο στο γραφείο του κ. Τέντε.

Σημειώνεται ότι όλοι οι εισαγγελικοί λειτουργοί κρατούν το στόμα τους κλειστό ως προς το περιεχόμενο της νέας πρότυπης λίστας.

Πέρα από τη διαβίβαση του εγγράφου των δύο οικονομικών εισαγγελέων στη Βουλή, θα συνεχιστεί η αξιοποίηση των νέων δεδομένων που έχουν προκύψει και θα ενταχθούν στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τα μη πολιτικά πρόσωπα, όπως είναι οι δύο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Ι. Διώτης και Ι. Καπελέρης.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Δεκεμβρίου 2012, 12:27