Στο Μέγαρο Μαξίμου βρέθηκε το πρωί του Σαββάτου ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να συμβάλει ώστε να τηρηθεί κατά γράμμα η δύσκολη συμφωνία με την Άγκυρα για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών​

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Στις αρχικές τους δηλώσεις τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Μπαν Κι-Μουν έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία της επίλυσης της προσφυγικής κρίσης που δοκιμάζει τη συνοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο Αλέξης Τσίπρας κάλεσε τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ να συμβάλει ώστε να τηρηθεί κατά γράμμα η δύσκολη συμφωνία με την Άγκυρα για την ανάσχεση των προσφυγικών ροών.
«Πετύχαμε μια δύσκολη συμφωνία, δίνουμε μάχη να διατηρηθεί. Έχουμε καταφέρει να σταματήσουν οι προσφυγικές και μεταναστευτικές ροές και να μην χάνονται καθημερινά άνθρωποι στα νερά του Αιγαίου.

»Ελπίζω ότι και με τη δική σας προσπάθεια θα καταφέρουμε να διατηρηθεί η συγκεκριμένη συμφωνία» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Από τη μεριά του ο Μπαν Κι-Μουν υπογράμμισε τον ρόλο που διαδραμάτισε ο ελληνικός λαός στην αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, προσθέτοντας ότι βρίσκεται εδώ για να τιμήσει τη συγκεκριμένη στάση.

«Είναι μέγιστη η προσφορά του ελληνικού λαού στο προσφυγικό» ανέφερε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ένα… σωσίβιο στον γενικό γραμματέα

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ακολούθησαν κοινές δηλώσεις, με τον πρωθυπουργό να ευχαριστεί τον γενικό γραμματέα του ΟΗΕ για την επίσκεψή του στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας τη σημασία επίλυσης της προσφυγικής κρίσης.

Μάλιστα, έκανε δώρο στον Μπαν Κι-Μουν ένα σωσίβιο, το οποίο εντοπίστηκε σε παραλία της Λέσβου και είχε χρησιμοποιηθεί από πρόσφυγα που διέσχισε το Αιγαίο. Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ το πήρε στα χέρια του και το φόρεσε.

Παρακολουθήστε τις κοινές δηλώσεις

Ο Μπαν Κι-Μουν αναχωρεί για τη Λέσβο, προκειμένου να συναντηθεί με πρόσφυγες, με αιτούντες άσυλο αλλά και με εθελοντές που δραστηριοποιούνται εκεί. Την Παρασκευή ο Μπαν Κι-Μουν είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ενώ προς τιμήν του οργανώθηκε δείπνο στο Μουσείο της Ακρόπολης, παρουσία των Νίκου Βούτση, Κυριάκου Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα.

Φωτογραφίες από τη συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου



Πηγή φωτο: eurokinissi.gr (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης