Τηλεδιάσκεψη της ομάδας εργασίας του Eurogroup είναι σε εξέλιξη από τις 17:00 το απόγευμα της Παρασκευής, κατά τη διάρκεια της οποίας, όπως επισημαίνουν ελληνικές διπλωματικές πηγές, αναμένεται να  επιβεβαιωθεί η σημαντική σύγκλιση απόψεων που έχει καταγραφεί τις τελευταίες ώρες, εν όψει της υπουργικής συνόδου της Δευτέρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με Ευρωπαίους αξιωματούχους, κανένα μέτωπο δεν θεωρείται κλειστό, με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Αθήνας και Βρυξελλών να κορυφώνονται, προκειμένου τις προσεχείς εβδομάδες να επιτευχθεί η συμφωνία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι αυτή την ώρα τα εργασιακά και τα συνταξιοδοτικά ζητήματα συγκαταλέγονται μεταξύ των εμποδίων, η υπερπήδηση ή μη των οποίων εκτιμάται ότι θα κρίνει την έκβαση των συνομιλιών.

Ειδικότερα, ελληνικές διπλωματικές πηγές τόνισαν την Πέμπτη από τις Βρυξέλλες πως σε ότι αφορά στις συζητήσεις για την αύξηση του μέσου όρου συνταξιοδότησης στην Ελλάδα, οι διαβουλεύσεις έχουν επικεντρωθεί στο τι μέλλει γενέσθαι μεταξύ 2020 και 2025 και δεν αφορούν σε καμία περίπτωση θεμελιωμένα και ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα.

Ως προς τα εργασιακά οι ίδιες πηγές ανέφεραν πως η διάσταση απόψεων ανάμεσα στις δυο πλευρές εξακολουθεί να είναι σημαντική και ότι επί της ουσίας δεν υπάρχουν άξιες λόγου διαπραγματεύσεις.

Οι διαβουλεύσεις της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας με τους εμπειρογνώμονες των θεσμών εκτιμάται ότι θα περατωθούν την Παρασκευή, χωρίς να αποκλείονται τεχνικού χαρακτήρα διαβουλεύσεις και το Σαββατοκύριακο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης