Την πολιτική βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει απαρέγκλιτα το πρόγραμμα Σταθερότητας, Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης, εξέφρασε σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός Γιώργος Α. Παπανδρέου, μετά τη συνάντησή του που είχε με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, στο Προεδρικό Μέγαρο στο Παρίσι.

Ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε ότι το πρόγραμμα έχει εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ότι την περασμένη εβδομάδα η κυβέρνησή του έλαβε πρόσθετα μέτρα, τα οποία εξασφαλίζουν και την φερεγγυότητα του προγράμματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιπλέον, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι παραμένει απαρέγκλιτος ο στόχος της κυβέρνησης για μείωση του ελλείμματος μέσα στο 2010, κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες.

Ο πρωθυπουργός στην αρχή της δήλωσής του είπε ότι «είχαμε μία εξαιρετική συνάντηση με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί όπου επιβεβαιώθηκαν οι βαθιές σχέσεις φιλίας και συνεργασίας Ελλάδας και Γαλλίας».

Ο πρωθυπουργός ανέφερε επίσης ότι με τον Γάλλο πρόεδρο συζήτησαν και θέματα που αφορούν στα Βαλκάνια, την Κύπρο, τη μεσογειακή συνεργασία, τις κλιματικές αλλαγές και τη θέση της Ευρώπης διεθνώς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Eίχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα που μας αφορούν στην ευρύτερη περιοχή: μεσογειακή συνεργασία, Βαλκάνια, το Κυπριακό, αλλά και γενικότερα τις ευρωπαϊκές προοπτικές σε ό,τι αφορά τη θέση της Ευρώπης στον κόσμο και βεβαίως την ευρωπαϊκή προοπτική της αντιμετώπισης της οικονομικής και κλιματικής κρίσης.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα συναντηθεί στις 5.30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) με τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Φιγιόν, ενώ πριν τη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης, Μπερνάρ Ακογιέ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης