Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση της ηγεσίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, στη Θεσσαλονίκη, χωρίς όμως να υπάρξει ένα αποτέλεσμα, που να ικανοποιεί την ΠΟΕΔΗΝ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο ΥΜΑΘ, μετά την ολοκλήρωση της πορείας, που διοργάνωσε η ΠΟΕΔΗΝ για την επιβίωση ΕΣΥ-ΕΚΑΒ-Πρόνοιας.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, μετά τη συνάντηση με τον κ. Ξανθό, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Ο υπουργός παραδέχτηκε ότι υπάρχουν σημαντικά προβλήματα στη δημόσια υγεία. Το μόνο που έλεγε είναι ότι οι ίδιοι κάνουν μια προσπάθεια μεγαλύτερη από τις προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις. Εμείς θεωρούμε, δυστυχώς, ότι ημέρα με την ημέρα η κατάσταση στη δημόσια υγεία χειροτερεύει καθότι η υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση συνεχίζονται, για αυτό και με συγκεκριμένα παραδείγματα είπαμε στον υπουργό ότι τα νοσοκομεία της Μακεδονίας αντιμετωπίζουν σημαντικές ελλείψεις προσωπικού, ιατρικού και νοσηλευτικού, πράγμα που έχει σημαντική επίπτωση στη δημόσια υγεία και στην παροχή των υπηρεσιών. Υπάρχει υποχρηματοδότηση με δεδομένο ότι δεν μπορούν να αλλάξουν τους αξονικούς, να φτιάξουν τα ασανσέρ, δεν μπορούν να προσλάβουν φύλακες, που έχουμε κλοπές, προβλήματα κλπ”.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Γιαννάκος πρόσθεσε ότι ο υπουργός είπε ότι θα καταβληθεί προσπάθεια και ότι θα επιλυθούν προβλήματα αλλά δεν μπορούσε, όπως υποστήριξε, να δεσμευτεί ότι υπάρχουν οι προϋποθέσεις να γίνουν προσλήψεις και να αυξηθεί η χρηματοδότηση για τα νοσοκομεία. “Ως εκ τούτου εμείς δεν είμαστε ικανοποιημένοι, παρά το καλό κλίμα, οφείλω να ομολογήσω, και θα συνεχίσουμε τις κινητοποιήσεις μας”, είπε ο κ. Γιαννάκος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης