Του Φ. Τριάρχη

Μέσα σε κλίμα έντασης, επιστολών και… καρφωμάτων συνεδριάζει σε λίγη ώρα το Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ευ. Βενιζέλος αναμένεται να δεχθεί έντονη κριτική ενώ ο ίδιος θα αποκρούσει με ένταση τα σενάρια περί αλλαγής ηγεσίας, τα οποία – όπως δήλωσε – τον προσβάλλουν. Παράλληλα αρκετά στελέχη προτίθενται να θέσουν το θέμα της «Ελιάς» και του επικείμενου Συνεδρίου, ζητώντας αφ’ ενός διευκρινίσεις, αφ’ ετέρου να διεξαχθεί πρώτα συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και κατόπιν της ευρύτερης Κεντροαριστεράς. Επιπλέον αμφισβητίες του, όπως ο Θ. Μωραΐτης αναμένεται να ασκήσουν κριτική για την στάση του ΠΑΣΟΚ σε σχέση με την επίταξη των εργαζομένων στη ΔΕΗ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει να αντιμετωπίσει επιπλέον τις παρεμβάσεις βενιζελικών – κατά τεκμήριο – στελεχών.

Ο βουλευτής Δημήτρης Κρεμαστινός με επιστολή του προς την ηγεσία του κόμματος, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά κατά της «Ελιάς»: «Αν αποποιηθούμε τον όρο «σοσιαλιστικό» υποκαθιστώντας τον με ορολογίες από το… φυτικό βασίλειο, το ΠΑΣΟΚ δεν θα έχει κανένα μέλλον» προειδοποιεί. Επεσήμανε επίσης την ανάγκη να υπάρξει άμεσα δημοκρατική αναδιοργάνωση του κόμματος με ένα γνήσιο αντιπροσωπευτικό συνέδριο κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα» ενώ αναφέρθηκε ειρωνικά και στις κινήσεις σύμπραξης με το «Ποτάμι»: «Τα ποτάμια, τα ρυάκια και οι παραπόταμοι, που ουδείς γνωρίζει από πού πηγάζουν και πού εκβάλλουν, θα παρασύρουν τον κόσμο του ΠΑΣΟΚ που από το 1974 μέχρι το 2009 το εμπιστεύθηκε» τόνισε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την άλλη, ο Γιάννης Δατσέρης, ζήτησε με άρθρο του ενώ μέσω συνέντευξής του πρότεινε την δημιουργία νέου κόμματος από το κέντρο μέχρι την ανανεωτική αριστερά.
 
Επιπλέον, έξι υπουργοί και στελέχη του ΠΑΣΟΚ (Χριστοφιλοπούλου, Κωνσταντινόπουλος, Καψής, Δρέττα, Χειμωνάς, Σπηλιόπουλος) ζητούν πιο τολμηρά βήματα σε σχέση με την συγκρότηση της Ελιάς και την συγκρότηση ενός ιδρυτικού, προγραμματικού συνεδρίου, του συνόλου των δυνάμεων μεταξύ κέντρου και ανανεωτικής αριστεράς στις αρχές του φθινοπώρου».

Στον αντίποδα, συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ καλούν την ηγεσία του κόμματος θέλουν λήξη της συνεργασίας με τη ΝΔ και στροφή προς συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης