Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση - παραλαβή στο ΥΠΕΞ

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 12:16
Σε κλίμα συγκίνησης η παράδοση - παραλαβή στο ΥΠΕΞ
Στην επιστροφή του κ. Αβραμόπουλου στο Υπουργείο Εξωτερικών έπειτα από χρόνια στάθηκε ο πρώην υπηρεσιακός υπουργός Πέτρος Μολυβιάτης, κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του υπουργείου.

«Εδώ είναι οι ρίζες σας και πιστεύω ότι ποτέ δεν ξεχάσατε την υψηλή τέχνη της διπλωματίας. Το έργο σας δεν θα είναι εύκολο, καθώς η κρίση δεν άφησε αλώβητο τον τομέα της εξωτερικής πολιτικής» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Ως πρώτη προτεραιότητα, ο κ. Μολυβιάτης έθεσε την αποκατάσταση και ενίσχυση της διεθνούς θέσης της χώρας, καθώς, όπως είπε, χωρίς αυτή δεν είναι δυνατή η άσκηση της εξωτερικής πολιτικής.

«Στην καρδιά της μεγαλύτερης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που αντιμετωπίζει η χώρα, αναλαμβάνω την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής με πλήρη επίγνωση της εθνικής σημασίας αυτής της αποστολής. Στόχος είναι να ξαναβρεί η χώρα το κύρος και τη θέση που της αρμόζει στην Ευρώπη και το διεθνές περιβάλλον και προϋπόθεση για αυτό είναι η δημιουργία εθνικού μετώπου μεταξύ όλων των πολιτικών δυνάμεων και του λαού» δήλωσε με τη σειρά του ο νέος υπουργός Εξωτερικών, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Παρακολουθήστε το video


Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 12:49