Σε νέα φάση η υπόθεση της Siemens

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009, 18:35
Σε νέα φάση η υπόθεση της Siemens

Σε δύο νέα πρόσωπα επικεντρώνεται σε αυτή τη φάση η έρευνα που διενεργεί ο ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός για την υπόθεση της Siemens. Πρόκειται για δυο πρώην μέλη της επιτροπής αξιολόγησης του ΟΤΕ, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται να προχωρήσει στην άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων για κακουργηματική απιστία σε βάρος του Δημοσίου και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων.

Εν τω μεταξύ, οι ελβετικές Αρχές ενημέρωσαν τους πληρεξούσιους δικηγόρους πέντε εμπλεκομένων προσώπων ότι ζητείται το άνοιγμα των τραπεζικών τους λογαριασμών και πως έχουν τη δυνατότητα να προβούν στις προβλεπόμενες, από το ελβετικό Δίκαιο, διαδικασίες, για να μπλοκάρουν το άνοιγμα.

Ωστόσο, αυτό ήδη έχει γίνει από κάποιους εμπλεκομένους. Σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ των προσώπων αυτών, οι δικηγόροι των οποίων ενημερώθηκαν, είναι και το πρόσωπο που κρύβεται πίσω από την κωδική ονομασία «Α. Ρόκος», στους λογαριασμούς του οποίου φέρεται να κατατέθηκαν, τον Ιανουάριο του 1988, 10 εκ. γερμανικά μάρκα.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 16 Ιανουαρίου 2009, 18:35