Τη θέση ότι η κυβέρνηση «είναι πλέον μια κυβέρνηση με σύμβαση έργου και, μόλις ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο, μετά τελειώνει», διατύπωσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο της ΕΤ3.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στο ΚΚΕ για τη στάση του στο κίνημα των «Αγανακτισμένων», ταυτόχρονα, όμως, έκανε νέο άνοιγμα για συνεργασία με στόχο η Αριστερά να γίνει φορέας αλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτό το έχουν συνειδητοποιήσει τα έμπειρα κυβερνητικά στελέχη, αλλά όχι και ο πρωθυπουργός και, όπως είπε χαρακτηριστικά, «κάποιος πρέπει να του πει». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πρόσθεσε ότι όταν ο κόσμος βγαίνει μαζικά στους δρόμους και οι πλατείες της χώρας ξεχειλίζουν από αγανάκτηση, καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να κρατηθεί, ακόμη και αν έχει την εύνοια της πλουτοκρατίας ή των ΜΜΕ.

Απαντώντας στις κυβερνητικές επικρίσεις για συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αντισυγκεντρώσεις και περί «Γκοτζαμάνηδων», ο κ. Τσίπρας είπε ότι αυτά είναι ένδειξη πανικού της κυβέρνησης, που προσπαθεί να αλλάξει το κλίμα, μετατρέποντας τη συζήτηση σε εκδηλώσεις δήθεν βίας και δήθεν προπηλακισμού.

Μάλίστα, πρόσθεσε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, χρησιμοποιούν και όρους που σε άλλες περιπτώσεις θα έπρεπε κάποιος να τις παίρνει πολύ σοβαρά, αλλά στην περίπτωση που βρισκόμαστε σήμερα μόνο να γελά μπορεί, παρομοιάζοντας τα κυβερνητικά στελέχη με τον Γρηγόρη Λαμπράκη και τους «Αγανακτισμένους» αυθόρμητα κινούμενους -και όχι υποκινούμενους- πολίτες, ως «τραμπούκους της ακροδεξιάς».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας σε ερώτηση για τη στάση της Αριστεράς στις κινητοποιήσεις των «Αγανακτισμένων», ο κ. Τσίπρας είπε ότι δεν είναι όλη η Αριστερά αμήχανη, το ΚΚΕ είναι αμήχανο «γιατί ο,τι δεν ελέγχει και ο,τι δεν καταλαβαίνει, το αφορίζει».

Ωστόσο, σημείωσε, «αν δεν αλλάξει η κυρία Παπαρήγα και η ηγεσία του ΚΚΕ αντίληψη για το πώς θα μπορέσει να υπάρξει μια μεγάλη ανατροπή -κι αυτή η μεγάλη ανατροπή δεν γίνεται αφήνοντας το λαό, το λαϊκό κίνημα, τους απλούς πολίτες έξω, λειτουργώντας ως ιερατείο, ως μια φωτισμένη πρωτοπορία που ξέρει την αλήθεια, ενώ ο κόσμος δεν την ξέρει, εάν λοιπόν το ΚΚΕ δεν αλλάξει τακτική και δεν αρχίσει να κολυμπάει κι αυτό μέσα στο λαϊκό κίνημα και αν δεν αρχίσει να ανοίγει και δικλείδες και δυνατότητες συνεργασίας και με άλλες όμορες δυνάμεις, τότε νομίζω ότι θα απομονωθεί από τις εξελίξεις».

Ακόμη, ο κ. Τσίπρας κάλεσε την ηγεσία του ΚΚΕ «να αναλάβει τις μεγάλες ιστορικές της ευθύνες, να αφήσει τον σεχταρισμό, να κάτσουμε όλες οι αριστερές δυνάμεις σε ένα τραπέζι, να κουβεντιάσουμε, να βρούμε σε ποια μπορούμε να συμφωνήσουμε, να δούμε και τον κόσμο που φεύγει μαζικά από το ΠΑΣΟΚ και να αφουγκραστούμε τον κόσμο που βγαίνει στο δρόμο και να επιδιώξουμε η Αριστερά να γίνει φορέας αλλαγής».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης