Σε παρουσίαση βιβλίου για τη χρεοκοπία και την κυβέρνηση ΓΑΠ ο Κώστας Καραμανλής

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 01:41
Σε παρουσίαση βιβλίου για τη χρεοκοπία και την κυβέρνηση ΓΑΠ ο Κώστας Καραμανλής
Παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή παρουσιάστηκε χθες, στο αμφιθέατρο του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνα Θεοχαράκη, το βιβλίο του δημοσιογράφου και δικηγόρου Στέφανου Αναγνώστου «Ο εφιάλτης της χρεοκοπίας και η κυβέρνηση Γ. Α. Παπανδρέου».

Στο βιβλίο παραθέτονται οικονομικά στοιχεία, δηλώσεις και ντοκουμέντα για όσα συνέβησαν στην ελληνική οικονομία από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009 και την εκλογή του ΠΑΣΟΚ μέχρι τον Νοέμβριο του 2011 και την παραίτηση του Γιώργου Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.
Η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, τόνισε ότι ο Στέφανος Αναγνώστου με το βιβλίο προσφέρει μεγάλη υπηρεσία αλήθειας στο έθνος. Αναφέρθηκε στις επιλογές και τις δηλώσεις της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου οι οποίες, όπως είπε, φούσκωσαν τεχνητά το έλλειμμα και οδήγησαν την χώρα στο ΔΝΤ και υπεραμύνθηκε της κυβέρνησης Καραμανλή. «Όπως ο Γιώργος Παπανδρέου έριξε και συνεχίζει να ρίχνει τα βάρη στην προηγούμενη κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή έτσι και ο Τσίπρας με τον Καμμένο διακηρύσσουν ότι φταίνε οι προηγούμενοι, από τους οποίους ήρθαν να μας σώσουν υπογράφοντας άλλα δύο μνημόνια, δύο επαχθείς συμφωνίες, ένα υπερταμείο, ένα κόφτη, μεγάλα πλεονάσματα έως το 2022, μνημόνια έως το 2060 και ότι άλλο τους ζητούν αρκεί να διατηρούν τυχοδιωκτικά την εξουσία τους» είπε.

Ο οικονομολόγος και πρώην γ.γ. δημοσιονομικής πολιτικής Γιώργος Κουρής υποστήριξε ότι επιδιώχθηκε από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου η μεγέθυνση του ελλείμματος προκειμένου να ενοχοποιηθεί η κυβέρνηση Καραμανλή και ταυτόχρονο να παρουσιαστεί μεγάλη μείωσή του κατά τον επόμενο χρόνο. Αναφέρθηκε σε δηλώσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ που έχουν μιλήσει για λάθη και παραλήψεις κατά το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης από το ΠΑΣΟΚ, μίλησε για το ρόλο της ΕΛΣΤΑΤ και τόνισε ότι με το τεχνητό φούσκωμα του ελλείμματος οδηγήθηκε η χώρα στο ΔΝΤ και χάθηκε η κυριαρχία της ελληνικής οικονομίας.

Ο διευθυντής της εφημερίδας Ελεύθερος Τύπος Πάνος Αμυράς αναφέρθηκε στον ακέραιο δημοσιογράφο που έφυγε από τη ζωή τον Σεπτέμβριο και υποστήριξε ότι «η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου επεδίωκε την πολιτική εξόντωση του Κώστα Καραμανλή και την εξουδετέρωση της ΝΔ χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι με την τακτική της, σε εκείνη την περίοδο, όπλιζε κερδοσκόπους».

Τέλος ο επίκουρος καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αντώνης Ιωαννίδης παρουσίασε στοιχεία για την μεγέθυνση του ελλείμματος και το ρόλο των κερδοσκόπων και κατέληξε σημειώνοντας ότι «βάσιμα μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η ελληνική οικονομία θα μπορούσε να μην φτάσει στο αδιέξοδο της 'Ανοιξης του 2010, αν η τότε κυβέρνηση Παπανδρέου είχε την πολιτική βούληση να αντιμετωπίσει την κατάσταση με τον τρόπο που απαιτούσαν οι καταστάσεις και όπως της είχε υποδειχθεί κατά τη συνεδρίαση του Eurogroup στις 19 Οκτωβρίου 2009, αλλά και τρεις εβδομάδες αργότερα, όταν η χώρα μας τέθηκε σε επιτήρηση λόγω υπερβολικού ελλείμματος. Τότε θα μπορούσε να πάρει μέτρα χωρίς την ανάμιξη του ΔΝΤ».

Στην παρουσίαση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Σκρέκας, Γιώργος Κουμουτσάκος, Γιώργος Βλάχος, Γιάννης Ανδριανός και οι πρώην βουλευτές Πέτρος Δούκας, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, Απόστολος Κράτσας, Ανδρέας Λυκουρέντζος. Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος 'Ακης Χαραλαμπίδης.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2017, 01:47