Στους ρυθμούς της αυριανής επίσκεψης Ερντογάν κινείται η ελληνική κυβέρνηση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός φθάνει το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, και θα έχει αμέσως συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θα ακολουθήσει συνάντησή με τον Γιώργο Παπανδρέου στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ κατόπιν θα δει τον πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνη Σαμαρά.

Το απόγευμα θα γίνει η μικτή συνεδρίαση των 17 Ελλήνων και Τούρκων υπουργών που συμμετέχουν στο Ανώτερο Συμβούλιο Συνεργασίας, υπό την προεδρία των Παπανδρέου και Ερντογάν.

Θα ακολουθήσει το ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, πάλι υπό την προεδρία των δύο πρωθυπουργών, το οποίο συνδιοργανώνει ο ΣΕΒ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Φόρουμ θα συμμετάσχουν οι 100 επιχειρηματίες που φέρνει μαζί του ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Τον Τούρκο πρωθυπουργό θα συνοδεύουν δέκα υπουργοί με τις συζύγους τους, οι οποίοι φθάνουν στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης

Η τουρκική πλευρά με την επίσκεψη στην Αθήνα επιχειρεί να περάσει μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης, στο πνεύμα των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες», που προωθεί τον τελευταίο καιρό η Άγκυρα.

Η Αθήνα, από την πλευρά της, επιμένει ότι η επίσκεψη Ερντογάν είναι η επίσημη «σφραγίδα» για την απαρχή μια νέας πορείας στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Δεν καλλιεργεί, ωστόσο, υψηλές προσδοκίες στα μεγάλα θέματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης