Σε Βρυξέλλες και Λουξεμβούργο μεταβαίνει σήμερα, Τετάρτη και αύριο, Πέμπτη, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, προκειμένου να παρουσιάσει το ελληνικό σχέδιο για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Εκεί, θα ζητήσει περισσότερη και έμπρακτη αλληλεγγύη σε ένα πρόβλημα που δεν είναι μόνον ελληνικό αλλά και ευρωπαϊκό, ενώ στην ομιλία του στην αρμόδια Επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου θα πει, σύμφωνα με πληροφορίες, «όχι» στην τροποποίηση/κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν, που ουσιαστικά πετάει εκτός ευρωπαϊκού χώρου την Ελλάδα, ασκώντας παράλληλα πιέσεις για την εφαρμογή των συμφωνιών επανισδοχής της ΕΕ με την Τουρκία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στο Συμβούλιο Υπουργών της Πέμπτης, στο Λουξεμβούργο, θα μιλήσεις εκτός ημερησίας διάταξης για «Ελληνικό Σχέδιο Δράσης» και θα παρουσιάσει τη νέα πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει στη δημιουργία Κέντρων Κλειστής Φιλοξενίας Μεταναστών στην Ελλάδα, ώστε να αποδείξει στους εταίρους μας ότι η χώρα μας είναι αποφασισμένη να φτιάξει επιτέλους σύγχρονους χώρους φιλοξενίας παράνομων μεταναστών.

Στις 16.30, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Υπουργός κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης θα δώσει Συνέντευξη Τύπου σε ελληνικά και διεθνή μέσα, στην “Salle des Conferences” του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης