«Το ό,τι η Ελλάδα δεν θα πληρώσει σήμερα τη δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν σημαίνει πως η χώρα ολισθαίνει αυτόματα σε μια άμεση χρεοκοπία» διευκρίνισε ο υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Χανς Γεργκ Σέλινγκ σε σημερινές δηλώσεις του στη Βιέννη, πριν από την εβδομαδιαία συνεδρίαση του αυστριακού υπουργικού συμβουλίου.

Παράλληλα, τόνισε ότι σε επόμενη φάση η διαδικασία προβλέπει να κληθεί η Ελλάδα από το ΔΝΤ να καταβάλει τη δόση, δίνοντας μία προθεσμία 14 ημερών, ενώ το επόμενο βήμα δεν είναι μια αυτόματη χρεοκοπία. Δήλωσε, δε, ότι δεν ανησυχεί ούτε για το ευρώ, καθώς αυτό είναι ισχυρό και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ δεν αναμένει να υπάρξουν επιπτώσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι η Ευρωζώνη είναι ανοικτή για περαιτέρω διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα, ωστόσο, κατά τη γνώμη του, η κατάσταση είναι αδιέξοδη.

Ο Αυστριακός υπουργός Οικονομικών δήλωσε πολύ απογοητευμένος και λίγο οργισμένος με την ελληνική στάση, δηλαδή με την εγκατάλειψη των διαπραγματεύσεων και την προσπάθεια της Αθήνας να αυξήσει την πίεση στην Ευρωζώνη με την εξαγγελία του δημοψηφίσματος, που, όπως είπε, απέτυχε.

Τέλος, χαρακτήρισε περίεργο το σχέδιο δημοψηφίσματος και επανέλαβε ότι καταβάλλεται προσπάθεια για επιστροφή της Ελλάδας στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, αλλά πρόσθεσε ότι δεν είναι τόσο αισιόδοξος, ενώ προειδοποίησε πως, εάν λήξει σήμερα το πρόγραμμα βοήθειας, δεν μπορούν να συνεχιστούν οι συνομιλίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης